Les empreses de transport públic ja poden demanar les ajudes per a compensar les pèrdues per la pandèmia

Les empreses afectades podran rebre un màxim de 8.000 euros per vehicle que s’haja vist afectat.

Un dels autobusos interurbans d'Alacant, en una imatge d'arxiu
Un dels autobusos interurbans d'Alacant, en una imatge d'arxiu

Les empreses que presten el servei de transport públic regular a la ciutadania poden sol·licitar des d’aquest dimarts les ajudes previstes pel Consell per a compensar la pèrdua d’ingressos que han tingut per la minva de viatgers per la pandèmia.

Les ajudes es concediran de manera directa en funció del nombre de vehicles adscrits al transport públic regular de viatgers de l’àmbit autonòmic. Cada vehicle percebrà un màxim de 8.000 euros. Les empreses sol·licitants hauran de continuar prestant el servei regular de transport de viatgers, almenys, fins al 31 de desembre.

El Consell ha reservat un màxim de tres milions d’euros per a aquesta línia d’ajudes, que s’atorgaran de manera directa. Pel que fa al termini, les empreses concessionàries del transport públic podran demanar aquestes subvencions fins al pròxim 3 de juliol.

Aquestes ajudes destinades a compensar la minva d’ingressos són compatibles amb altres subvencions per a la mateixa finalitat, però no amb una futura indemnització per la quantia concurrent, segons assenyala el decret.

També et pot interessar

stats