Les empreses de fins a deu treballadors concentren el 88,8% dels ERTO durant la pandèmia

Les dades dels ajustos temporals presentats des del 12 de març evidencien que el 95% dels afectats treballen en serveis i indústria.

Les empreses de fins a deu treballadors concentren el 88,8% dels ERTO durant la pandèmia
Les empreses de fins a deu treballadors concentren el 88,8% dels ERTO durant la pandèmia

El teixit productiu valencià està format majoritàriament per pimes (menys de 50 treballadors) i micropimes (entre 1 i 10 assalariats). I les dades acumulades d'ajustos temporals a la Comunitat Valenciana derivats de la pandèmia de Covid-19 mostren que l'impacte més gran l'han rebut les empreses més xicotetes, que han hagut de recórrer de forma més clara a aquesta fórmula per a fer front a la crisi econòmica. Les pimes valencianes, de fet, concentren el 88,8% dels ERTO presentats entre el 12 de març i el 26 d'agost, segons dades de la Direcció General de Treball. El 9,8% dels expedients d'ajust han arribat d'empreses que tenen entre 11 i 50 treballadors.

Pel que fa al nombre d'afectats, el 40,1% treballa en micropimes, un 30,1% ho fa en pimes, un 18,7% pertany a empreses d'entre 51 i 250 assalariats i un 6,7% en negocis de fins a 500 treballadors. Durant el període analitzat són 430.292 els treballadors i treballadores que s'han vist afectats en un dels 66.666 ajustos presentats.

El sector serveis, d'altra banda, acumula el 86% de tots els ERTO presentats des de març, i un 67,4% dels afectats. Al sector industrial les dades mostren que les empreses que han recorregut a esta fórmula són més grans, ja que han presentat un 8,1% del total d'ERTO però sumen el 27,8% d'afectats.

Sis de cada deu afectats ja ha tornat a la faena

D'altra banda, més del 60% dels treballadors valencians afectats per ERTO, ja s'ha incorporat al seu lloc de treball, segons han confirmat des de Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Mentrestant, un total de 42 empreses de la Comunitat Valenciana s'han acollit ja a l'ERTO en cas de rebrot, un instrument aprovat pel govern espanyol a finals de juny per a empreses i autònoms obligats a tancar els negocis per decisions adoptades per les administracions per a contindre l’expansió del coronavirus.

També et pot interessar

stats