Les empreses de més de 500 treballadors i treballadores podran administrar la vacuna

Vora seixanta companyies ja s’han posat a disposició de la Conselleria de Sanitat perquè els traslladen el protocol.

Una infermera es disposa a injectar una vacuna contra la Covid-19
Una infermera es disposa a injectar una vacuna contra la Covid-19 / Enric Fontcuberta (EFE)

Les empreses de més de 500 treballadors i treballadores (111 a la Comunitat Valenciana) podran administrar la vacuna contra la Covid-19 a les persones empleades, segons l’acord de col·laboració subscrit entre la patronal i la Generalitat per avançar en el procés de vacunació. Això sí, aquest procés començarà quan la Conselleria de Sanitat ho estime convenient.

Vora seixanta companyies ja s’han posat a disposició de la Conselleria de Sanitat perquè els traslladen el protocol, que s’aplicarà en funció de la disponibilitat de les vacunes i atenent a les franges d’edat marcades. D'altra banda, la patronal també ha oferit a la Generalitat 121 centres sanitaris de les mútues per avançar en la vacunació.

De tot això s’ha informat aquest dimecres en un acte en què s’ha signat l’acord per al desenvolupament a la Comunitat Valenciana del Pla Sumem de la Fundació CEOE. Aquest acord defineix el marc de col·laboració entre la Generalitat i el sector privat, que posarà a disposició els espais sanitaris de les grans empreses, el seu personal i l'experiència en campanyes de vacunació, com la de la grip. Amb aquest protocol també es crearà una comissió de seguiment que s’encarregarà de vigilar i controlar els compromisos adquirits per les parts implicades.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el protocol subscrit és un exercici de previsió i que estan pendents del subministrament de vacunes a partir d’abril per a la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana, la qual tindrà en la comunitat educativa a partir del pròxim dilluns “el seu gran assaig”, amb la vacunació de més de 100.000 docents. Amb tot, el principal repte és avançar “com més ràpidament millor” per aconseguir la immunització i arribar a l’estiu “en bones condicions”. 

També et pot interessar

stats