Emergència Climàtica posa en marxa un pla per augmentar la prevenció d’incendis en zones rurals

En el que va de 2020 s’han aprovat plans locals en cinc municipis valencians.

Brigada biotrituradora
Brigada biotrituradora / Conselleria de Transició Ecològica

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha elaborat i posat en marxa un pla especial per a augmentar la vigilància en matèria de prevenció d'incendis forestals en zones rurals, a les portes d'una campanya que la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha qualificat com “de les més difícils de gestionar”.

El pla, a més, vol donar resposta a l’increment de persones que, per causa de la crisi sanitària del coronavirus, s’han traslladat a les segones residències o han reservat allotjament en cases rurals de pobles de l'interior, on es concentren les superfícies boscoses més grans.

Augmenten les unitats de prevenció i vigilància en urbanitzacions de la interfície urbana forestal, les àrees recreatives de la Conselleria i zones de bany, així com rius, fonts o pantans situats en zones forestals, i es reforça la informació sobre la normativa de l'ús de maquinària forestal així com la utilització de paellers.

A més, els parcs naturals tindran els caps de setmana amb una presència més gran d'unitats de vigilància, i les unitats de motobombes continuaran fet diàriament actuacions sobre la pelussa del xop, ja que se n'ha detectat una gran acumulació.

Només 66 pobles tenen plans locals de prevenció

Actualment, un total de 66 municipis de la Comunitat Valenciana, 21 a les comarques d'Alacant, 13 a les de Castelló i 32 a les de València, tenen plans locals de prevenció d'incendis forestals.

En els cinc primers mesos d'enguany la Conselleria ha aprovat els dels municipis d'Agost, Alcalalí, Almudaina, Salines i l'Orxa, i en les pròximes setmanes se signaran els de les localitats de Tibi, Benifallim i Crevillent.

Actualment, hi ha 300 expedients de plans locals en tramitació, 70 dels quals compten ja amb un informe favorable.

També et pot interessar

stats