Embossos a l'eixida de València a causa dels controls policials

La Policia i la Guàrdia Civil realitzen més de 15.000 controls, mentre l'exèrcit desinfecta l'aeroport d'Alacant-Elx i la presó d’Albocàsser.

VÍDEO | Embossos a l'eixida de València a causa dels controls policials

Els controls policials per a reclamar els certificats que justifiquen els desplaçaments sorprenen els valencians i han provocat embossos a l'eixida de la ciutat de València.

Aquest cap de setmana la Policia Local, la Nacional i la Guàrdia Civil intensificaran el controls a les carreteres i els carrers per a assegurar el confinament. Es preveu que hi haurà persones que viatgen a segones residències i també s’augmentaran les patrulles en aeroports, estacions de trens i autobús per a evitar aglomeracions. Es faran més de 15.000 controls només en vies interurbanes.

Els controls policials per a reclamar els certificats que justifiquen els desplaçaments sorprenen els valencians i provoquen greus embossos a l'eixida de la ciutat de València.

Per a gestionar la crisi sanitària oberta per la pandèmia de coronavirus, que ja deixa més de mil morts i quasi 20.000 infectats en tot Espanya, s’han desplegat 6.640 efectius de l’exèrcit a 55 ciutats. Així ho ha explicat després de la reunió del comité de gestió tècnica contra el Covid-19 el cap de l’Estat Major de la Defensa (Jemad), Miguel Villarroya.

Aquest divendres a la Comunitat Valenciana les forces armades treballen en la desinfecció de l’aeroport d’Alacant-Elx, els ports de València i Castelló, i el centre penitenciari d’Albocàsser. També rebran formació efectius de l’exèrcit per a fer-se càrrec de la Seguretat en la central de Cofrents.

El director operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, ha parlat de normalitat absoluta en les últimes hores i ha destacat la col·laboració de la ciutadania i l’estima que estan reben per part de la gent. No obstant això, s’ha mostrat preocupat per l’augment de detinguts, 55 en tot Espanya, xifra que suposa una tendència alcista.

La Policia Nacional ha apuntat que la vigilància es fa per terra, mar i aire i ha destacat que s’estan monitoritzant les xarxes socials “on cada dia hi ha més informacions falses”. “A través del telèfon 091, s’han resolt més de 10.000 preguntes mentides que discorren per xarxes”, ha dit.

Per la seua banda, Laurentino Ceña, director operatiu de la Guàrdia Civil, ha informat de la realització de més de 15.000 controls en vies interurbanes per a dissuadir els ciutadans que no usen el vehicle si no és necessari. Ha explicat, així mateix, que 9.000 patrulles han recorregut la geografia en les últimes hores.

També ha assenyalat que estan realitzant una tasca de custòdia de control de comerços i polígons industrials tancats per l’estat d’alarma. “S’han detingut 43 persones per delictes contra el patrimoni”, ha dit.

Per últim, Ceña ha indicat que el confinament ha fet baixar un 60% la delinqüència, però que estan preocupats per la ciberdelinqüència. Ha donat el correu ciberestafas@guardiacivil.org per a informar de delictes d’aquest tipus.

El confinament està sent efectiu

Per la seua banda, la secretària general de Transports i Mobilitat, María José Rallo, ha assegurat que els serveis de transport demostren que el confinament està sent efectiu. Segons ha dit, les dades comparades amb un dia com hui de l’any passat apunten que la utilització dels trens de rodalia ha sigut del 14%, el de l’AVE del 2%, el transport de viatgers per carretera ha baixat un 9% i els trasllats en avió s’han reduït un 63%.

Segons ha manifestat, només s’han produït aglomeracions en els aeroports d’Aena a Alacant i Canàries perquè han tancat els hotels i els turistes estan tornant als seus països.

Ha acabat Rallo amb dos ordes ministerials que s’han publicat sobre transport terrestre: en el transport de mercaderies per carretera poden anar dos persones en cabina si és essencial per al desenvolupament de la faena i es permet l’obertura de tallers mecànics que asseguren el funcionament del transport públic i professional.

Un altra orde ministerial que ha donat a conéixer fa referència a l’àmbit marítim: durant aquest període no es realitzaran inspeccions marítimes i es prorroga la vigència dels títols professionals de l’àmbit marítim.

També et pot interessar

stats