Elx commemora el 19é aniversari de la declaració del Misteri com a patrimoni immaterial de la humanitat

La capital del Baix Vinalopó compta amb altres dos reconeixements, el Palmeral i el Museu Puçol.

Una imatge d'arxiu del Misteri
Una imatge d'arxiu del Misteri / À Punt Mèdia.

Elx està aquest dilluns de festa. La capital del Baix Vinalopó commemora el 19é aniversari de la declaració del Misteri com a patrimoni cultural immaterial de la Humanitat per la Unesco, que es va promulgar el 18 de maig de 2001. L'acte de commemoració ha tingut lloc aquest matí en forma d'una cerimònia virtual presidida per l'alcalde d'Elx, Carlos González.

La celebració d'aquest aniversari ha comptat també amb la participació virtual del president executiu del Patronat del Misteri, Francisco Borja, del mestre de capella, Francisco Javier González, i de la secretaria autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit. Els il·licitans i les il·licitanes han pogut seguir la commemoració a través de Facebook i YouTube.

Enguany ha sigut diferent, també pel que fa a la celebració del Misteri, previst per al mes d'agost i que també s'ha suspés pel coronavirus. La junta rectora del Misteri d’Elx, formada per la Generalitat, l’Ajuntament d’Elx i l’Església catòlica, va decidir en el mes d'abril suspendre aquest drama assumpcionista perquè és impossible garantir la distància de seguretat, sobretot per la massiva afluència de públic que atrau cada any.

Elx va rebre també l'any 2000 la consideració de patrimoni immaterial de la humanitat per al Palmeral. I el Museu Escolar de Puçol va ser inclòs a partir de 2009 en el Registre de Pràctiques Exemplars.

També et pot interessar

stats