Elx es blinda davant una Nit de l’Albà atípica

La primera nit de les festes majors transcorre marcada per un ampli dispositiu policial i sense incidents destacables.

Nit de l'Albà de 2020

L'any 2020 deixa a Elx una Nit de l'Albà atípica i marcada per les restriccions decretades per la pandèmia de Covid-19, que ha acabat sense incidències de consideració. Ha coincidit, a més, amb el primer partit de l’Elx Club de Futbol del play-off d'ascens a Primera Divisió. L'Ajuntament havia preparat un ampli dispositiu per a controlar els punts més calents de la ciutat i del camp on tradicionalment es disparen carretilles, tot i que s'havien prohibit i castigat amb multes de fins a 3.000 euros.

El 13 d'agost, els carrers de la capital del Baix Vinalopó haurien d'haver viscut la seua màgica Nit de l'Albà, però la presència del coronavirus ha fet que siga diferent. La major part dels il·licitans i il·licitanes trobaren a faltar les celebracions, tot i que també reconeixien que davant la situació que travessem no hi ha cap altre remei que protegir la salut i frenar la propagació del virus.

Però Elx té una gran tradició pirotècnica i hi ha qui no ha deixat de complir amb el ritual dels focs artificials. El regidor de Seguretat d'Elx, Ramon Abad, ha explicat que alguns veïns i veïnes han adquirit pel seu compte "productes de pólvora de poca intensitat", especialment perquè els pogueren usar els menuts. "Des de l'Ajuntament, l'únic que hem demanat és molta responsabilitat i cautela", ha dit. Des de primera hora de la vesprada es van desplegar més de cinc-cents agents, entre Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil, per a vetlar per la seguretat.

La jornada també ha comptat amb una vigilància especial per a evitar possibles celebracions pel partit d'ascens que ha jugat l'Elx, i també per a evitar els botellots i la venda d'alcohol a menors. No s'han registrat incidències de consideració, tot i que les persones més aficionades a la pirotècncia hauran d'esperar a la Nit de l'Albà de l’any que ve.

Limiten els actes del Misteri d’Elx

Encara que no hi haurà una representació íntegra del Misteri d’Elx, una dotzena de cantors de la capella interpretaran alguns fragments del drama assumpcionista aquest divendres i dissabte a la basílica de Santa Maria perquè la música de la festa estiga present entre els il·licitans. Els cants es duran a terme en el context de les vespres de l'Assumpció de Maria, que se celebren tradicionalment abans de la Vespra i la Festa, les dues parts que es representen el 14 i el 15 d'agost, respectivament.

L'esdeveniment està limitat a prop de 200 persones, a causa de les mesures de distància física que han d'aplicar-se a l'interior de Santa Maria. A més, s’establiran mesures de control, com la presa de temperatura als assistents.

També et pot interessar