Elx acull els primers juís íntegrament telemàtics que se celebren a la Comunitat Valenciana

Són nou causes del jutjat contenciós administratiu i suposen un pas més per a recuperar la normalitat dins de l'estat d'alarma.

Imatge de portada: Imatge de l'exterior de la Ciutat de la Justícia d'Elx

El Palau de Justícia d'Elx acull aquest dilluns els primers juís íntegrament telemàtics que es celebren a la Comunitat Valenciana. Seran nou causes del contenciós administratiu i suposen un pas més per a recuperar a poc a poc la normalitat dins de l'estat d'alarma sanitària.

Aquests primers juís telemàtics es fan amb el programa de videoconferències que ha habilitat la Conselleria de Justícia i s'emeten en obert, per la qual cosa la ciutadania pot seguir-los a través d'Internet. Tots corresponen al jutjat número 1 del contenciós administratiu i es faran a la sala de vistes número 7 de la Ciutat de la Justícia d'Elx.

Les vistes programades són recursos a resolucions administratives en matèria d'estrangeria, complements salarials de funcionaris i contractacions i pagaments de factures d'ajuntaments. Són causes ràpides que només requereixen la intervenció de les parts en litigi, sense que hi participen testimonis ni es presenten peritatges. Les persones participants en el procés, a més, poden intervindre des de qualsevol ubicació, ja que el sistema està preparat per a això.

Causes més complexes

En altres causes més complexes, però, els juristes alerten que aquest tipus de procediments a distància poden vulnerar algunes garanties processals, segons ha indicat a À Punt el magistrat Ximo Bosch.

Per això, en aquests casos cal l'assistència presencial de les parts, com per exemple els juís amb un tribunal popular. A Granada es du a terme aquest dilluns un procediment d'aquest tipus, el primer des que es va decretar l'estat d'alarma, en el qual es jutja un delinqüent comú per la mort a tirs d'un guàrdia civil. Tots els assistents portaran mascaretes i estaran separats els uns dels altres per mampares de metacrilat. Els membres del jurat també estaran separats entre ells.

També et pot interessar

stats