Elvis García (expert en vacunes): “No estem fent el que hauríem de fer: tests, rastrejar contactes i aïllar”

El doctor en Salut Pública de la Universitat de Harvard també ha criticat les mesures actuals i la seua ineficàcia.

VÍDEO | Elvis García (expert en vacunes): “No estem fent el que hauríem de fer: tests, rastrejar contactes i aïllar”

El doctor en Salut Pública per la Universitat de Harvard (Estats Units) i expert en vacunes, Elvis García, ha criticat aquest divendres en la televisió d’À Punt Mèdia les mesures actuals contra el coronavirus i la seua ineficàcia.

Durant una entrevista en el programa À la Ventura, García ha assegurat que no s’està fent el que es deuria per a frenar la pandèmia i ha defensat que, a parer seu, la recepta passa per “fer tests, rastrejar contactes i aïllar”. L’expert ha posat el focus en el fet que, malgrat que les vacunes contindran a poc a poc les onades o els pics, no s’està aconseguint l’objectiu.

“He treballat molts anys en països desenvolupats i no hi havia onades. Arribava una epidèmia i s’havia d'erradicar. Tinc la sensació que controlem una onada i ens relaxem fins a la següent. Això, per a mi, no té sentit”, ha recalcat l’expert en vacunes.

“O els polítics es posen les piles o espere que no dormen tranquils”

Elvis García ha insistit al llarg del programa que les coses no s’estan fent bé a Espanya i tampoc a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, García ha afirmat que espera que els polítics “no dormen tranquils”, després de les decisions que s’estan prenent.

Així, ha comparat la situació d’Espanya amb la d’altres països on, per a rastrejar, s’han posat en marxa aplicacions mòbils, per exemple. “Fins que no posem els mitjans, no es podrà fer res. Estan obligant ara a confinar, però tampoc es vol confinar. I si els polítics no es posen les piles, açò no va a cap lloc. Cada dia moren centenars de persones”, ha insistit.

“És més important l’eficàcia que la complexitat logística”

Preguntat per la decisió del Ministeri de Sanitat de no administrar la vacuna d’AstraZeneca a les persones majors de 55 anys, Elvis García s’ha mostrat poc partidari d’aquesta opció. “En un món ideal, on hi haguera vacunes per a triar, podríem posar-ne unes a les persones majors; altres, als joves. Però no tenim vacunes per a tots, i s’ha demostrat que aquesta vacuna és segura. No hi ha proves que no funcione. En una situació d’emergència, on la gent s’està morint, jo continuaria vacunant els majors de 65 anys al cent per cent”, ha afirmat.

També, quant a la vacuna de Janssen, el doctor en Salut Pública ha expressat que el més important d’una vacuna és l'eficàcia més enllà de les complexitats logístiques. “Si tinc una vacuna molt eficaç, però complexa logísticament, en un país com Espanya hauríem de triar aquesta opció i deixar per a altres països la vacuna que siga menys complexa, perquè segurament no es podran permetre el luxe de tindre neveres amb -80 °C”, ha reflexionat.

També et pot interessar

stats