Elda i Petrer deixaran demà d'estar confinades

El ple del Consell aprovarà demà un contracte per a monitorar les aigües residuals de totes les residències.

Elda i Petrer deixaran demà d'estar confinades
Elda i Petrer deixaran demà d'estar confinades

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat durant un acte a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana que Elda i Petrer, al Vinalopó Mitjà, deixaran d'estar confinades a partir de demà, quan s'acaba el termini marcat. Els dos municipis estaven confinats des del principi del mes de novembre i la Generalitat va prorrogar el període de la mesura durant una setmana més per l'evolució dels positius als municipis. Elda té més de 52.000 habitants i Petrer vora 35.000.

Puig també ha recordat que dimecres es va arribar a un acord entre les comunitats i el Ministeri de Sanitat sobre com abordar el Nadal. Puig ha dit que la comissió interdepartamental es reunirà a la Comunitat Valenciana al llarg dels pròxims dies per a concretar algunes mesures però ha deixat clar que estem en plena pandèmia i cal mantindre les mesures de restricció. "Viurem mesos decisius per a la superació de la pandèmia i per a la recuperació econòmica", ha deixat clar el president, que ha demanat "la màxima prudència".

El president del Consell ha demanat que complica allò que diuen les autoritats sanitàries (ús de la mascareta, distància física, ventilació i higiene). “Hem de ser molt prudents, estem en mesos decisius”, ha incidit. Puig espera que al gener comencen les vacunacions i que espera que al final del primer semestre la situació serà diferent.

D'altra banda, el ple del Consell aprovarà demà divendres un contracte per a monitorar les aigües residuals de les residències. Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana va ser pionera en la detecció de la Covid-19 en aigües residuals i ara amplia la mesura a les residències que permetrà, que totes estiguen monitorades. Aquest control deu servir d'alerta en situacions complicades i permetrà actuar més ràpidament.

Els alcaldes demanen prudència

Els alcaldes dels dos municipis han demanat prudència. L'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, i l'alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, han demanat aquest dijous a la ciutadania "que no abaixen la guàrdia" i "que no es relaxen", després de conéixer l'alçament del tancament perimetral dels municipis a partir d'aquest divendres.

Alfaro ha indicat que es tracta d'"una bona notícia", però que la fi del tancament perimetral "no suposa ni la fi de la pandèmia ni de moltes mesures sanitàries ni socials que s'han complit de manera exemplar per a fer front a l'ascens de la corba de contagis de fa un mes". "El compliment de les mesures ha aconseguit rebaixar en les últimes dues setmanes un 40% la xifra de casos en la localitat, però no ens podem relaxar perquè la situació està sent molt difícil, no només a Elda i a Petrer, sinó a tota la Comunitat Valenciana", ha indicat.

En el mateix sentit, l'alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha posat de manifest "el compliment de manera generalitzada" de les mesures per part del veïnat, però també ha demanat "responsabilitat i no abaixar la guàrdia".

També et pot interessar

stats