Educació regula les devolucions de Xarxa Llibres i hi invertirà enguany 42,6 milions d’euros

Renovarà els bancs de llibres per al curs que ve i contempla un protocol preventiu de prevenció de la Covid-19 per als exemplars retornats.

Llibres escolars, en una imatge d'arxiu
Llibres escolars, en una imatge d'arxiu

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha previst una inversió de 42.616.510 euros en la reposició i renovació dels bancs de llibres gratuïts escolars per al pròxim curs escolar 2020-2021 i ha regulat la manera en què es faran les devolucions per part de les famílies, a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Entre altres mesures, proposa una quarantena per als llibres retornats.

Els bancs de llibres del programa conegut com Xarxa Llibres tenen com a objectiu garantir la gratuïtat dels llibres i els materials curriculars i, al mateix temps, complir l’objectiu pedagògic d’involucrar l’alumnat i tota la comunitat educativa en el bon ús dels materials, amb valors com la solidaritat i la corresponsabilitat, segons ha recordat la Generalitat.

L’alumnat participant en el programa de banc de llibres no haurà de presentar cap sol·licitud per a participar en el banc de llibres 2019-2020, ja que aquesta condició es manté. En aquest curs 2019-2020 s’han beneficiat de Xarxa Llibres un total de 431.733 alumnes de centres educatius valencians. D’aquests, 51.876 alumnes eren de Castelló; 222.174 de la província de València i 157.683 d’Alacant.

La devolució dels lots de llibres per part de les famílies es farà una vegada acabe el curs actual, el 18 de juny en infantil i primària i el 16 de juny en l’ESO. No obstant això, l’alumnat de 4t d’ESO que es presente a les avaluacions extraordinàries que es programaran entre el 19 juny i l’1 de juliol podrà retornar els llibres en acabar els treballs o les proves que haja de fer. A partir d’ahi, cada centre educatiu organitzarà en les dates que considere més adequades el retorn dels llibres per a assegurar que estiguen tots els materials preparats perquè el 7 de setembre estiguen a la disposició de l’alumnat.

També et pot interessar

stats