Educació preveu mantindre al màxim la presencialitat per al nou curs

Les AMPA i els sindicats reclamen a la Generalitat que prevalga la seguretat tant de l’alumnat com del professorat.

Els "grups bambolla" de 20 alumnes fins a quart de primària són un dels principals reptes de les escoles de cara al pròxim curs
Els "grups bambolla" de 20 alumnes fins a quart de primària són un dels principals reptes de les escoles de cara al pròxim curs / À Punt NTC

La Conselleria d’Educació treballa en diversos escenaris amb vista a l’inici de curs. De moment, la intenció és mantindre al màxim la presencialitat, cosa que implica poder garantir les distàncies de seguretat en els centres escolars.

Per a tractar d’evitar al mínim l’expansió del virus entre l’alumnat i el professorat i aconseguir una bona traçabilitat en cas de contagi, està previst implantar el curs bambolla des d’infantil fins a quart de primària, amb classes de només 20 alumnes amb un mateix professor o professora per a totes les assignatures. No serà així per a la resta de cicles, com secundària, on es treballarà per àmbits i els docents podran impartir dos o més matèries.

Però des de la Confederació de Pares i Mares exigeix classes presencials amb fortes mesures de protecció com l’única manera de donar una bona educació. A més, les AMPA i els sindicats reclamen a la Generalitat que prevalga la seguretat tant d’alumnes com de professors.

Prevaldrà el criteri sanitari

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha asseverat que el primer criteri que prevaldrà a l’hora d’iniciar el pròxim curs serà el sanitari. Marzà ha previst una inversió extraordinària per a contractar més professorat per a atendre unes ràtios inferiors.

A més, el conseller ha anunciat que es contractaran més monitors de menjador i que hi haurà una major inversió per a adequar espais i per a les despeses de funcionament dels centres educatius.

També et pot interessar

stats