Educació envia als centres els criteris d'organització de les aules per al nou curs

La proposta contempla els grups bambolla i té en compte la dimensió de les aules, la plantilla del col·legi i la quantitat d'alumnes.

La proposta preveu els grups bambolla des d'infantil de tres anys fins a quart de primària amb un tutor de referència
La proposta preveu els grups bambolla des d'infantil de tres anys fins a quart de primària amb un tutor de referència / Arxiu

La Conselleria d'Educació té previst enviar aquest dijous als centres educatius els criteris d'organització de les aules per al nou curs. En aquesta organització es prioritza l'activitat presencial i es tindran en compte els metres quadrats de les aules, la plantilla de què disposa cada col·legi i la quantitat d'alumnes i grups.

La proposta preveu els anomenats grups bambolla des d'infantil de tres anys fins a quart de primària amb un tutor de referència. En cinqué i sisé de primària es continuarà l'organització de la classe com fins ara, però mantenint la distància de seguretat de metre i mig.

Per als alumnes de primer de l'ESO es contempla que vagen cada dia als instituts i en secundària i la resta d'etapes educatives, la conselleria manté la proposta d'alternar les classes. La meitat del grup anirà a l'institut dilluns, dimecres i divendres, i la resta acudirà dimarts i dijous, alternant-se cada setmana.

D'altra banda, Educació estudia com ha d'entrar a les aules el professorat especialitzat i els experts en pedagogia terapèutica i anglés, per exemple.

Per a la mesa sectorial d'aquest dilluns, l'Stepv, el sindicat de treballadors de l'ensenyament, proposa reduir l'horari lectiu del professorat per a tindre més temps de coordinar les classes. A més, exigeix que el personal sensible no s'incorpore presencialment mentre no siga avaluat pel servei de prevenció.

També et pot interessar

stats