Educació ajorna la selectivitat

L'Avaluació de Batxillerat d'Accés a la Universitat (ABAU) es mantindrà malgrat l’aturada de les classes.

Un grup d'estudiants durant les proves de l'ABAU en una imatge d'arxiu
Un grup d'estudiants durant les proves de l'ABAU en una imatge d'arxiu / Efe

L'Avaluació de Batxillerat d'Accés a la Universitat (ABAU) es manté aquest curs 2019-2020 malgrat l'aturada de les classes presencials en tots els centres pel coronavirus, però se n'ajorna la convocatòria. El calendari de matriculació universitària s'adaptarà a l'ajornament de les proves selectives.

Ho han acordat així aquest dimarts els ministeris d'Educació i d’Universitats, juntament amb els responsables educatius de les comunitats autònomes i els rectors, que han mantingut una reunió de manera telemàtica.

Des del gener passat estava previst que en aquest curs l’ABAU s'havia de realitzar abans del 18 de juny, i les proves extraordinàries, és a dir, la segona oportunitat per a aprovar, abans del 10 de juliol o del 16 de setembre, depenent de la convocatòria que fa cadascuna de les comunitats autònomes.

Les universitats posen data límit

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) ha demanat al govern i a les comunitats autònomes que els exàmens se celebren com a tard la primera setmana de juliol "per a garantir el correcte desenvolupament de la correcció i els tràmits administratius subsegüents".

Flexibilitat a les pràctiques de l'FP

El Ministeri d'Educació també ha proposat flexibilitzar les pràctiques necessàries per a superar els cursos de Formació Professional (FP). Així mateix, s'adaptarà el calendari de proves i matrícules per a l'examen d'accés a l'FP de grau mitjà i superior. Aquestes iniciatives es concretaran la setmana que ve en una reunió de la comissió d'FP.

També et pot interessar

stats