Educació adquirirà 300.000 mascaretes infantils reutilitzables

El Consell ha aprovat altres mesures per a assegurar la distància social, entre elles nous punts de xarxa en seus de la Generalitat.

La vicepresidenta Oltra, aquest divendres
La vicepresidenta Oltra, aquest divendres

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport adquirirà 300.000 mascaretes i contractarà el servei de desinfecció de les instal·lacions de la seu central del departament que encapçala Vicent Marzà. Així ho ha aprovat aquest divendres el ple del Consell, que autoritza Educació a invertir un total de 648.525 euros per a aquestes mesures.

Del total, 585.000 euros aniran destinats a l'adquisició de mascaretes infantils reutilitzables i els altres 63.525 finançaran el servei de desinfecció. La Conselleria considera convenient desinfectar d'aquest espai com a mesura de prevenció enfront de la Covid-19 per la reincorporació gradual del personal als llocs de treball.

1.170 nous punts de xarxa

Les seus de la Generalitat comptaran amb 1.170 nous punts de xarxa per a fer front a la reincorporació dels empleats públics a l'activitat presencial i que ha suposat la reorganització d'espais per a garantir les distàncies mínimes de seguretat. Dels 1.170 nous punts de xarxa, 700 són sense instal·lació elèctrica i 470 amb presses de corrent ordinàries, les denominades 'schuko'.

L'adjudicació d'aquest servei ascendeix a 311.696 euros i la contractació es limita als serveis indispensables per a satisfer la necessitat sobrevinguda, de manera que tindrà una duració de 9 mesos, o inferior, en cas que entre en vigor l'acord marc de cablejat de la Generalitat, actualment en tramitació.

Dispositiu Platges segures

El govern valencià ha aprovat també l'encàrrec a l'empresa pública Tragsa per a donar suport al dispositiu Platges segures, dins de les actuacions d'emergència per l'epidèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Així, Tragsa aportarà la logística i el personal necessari per a desenvolupar aquest dispositiu. En total, són 78 administracions locals amb platges en les quals és necessari reforçar les mesures de coordinació i compliment de les distàncies de seguretat.

La recent incorporació de mil auxiliars de platja per a informar de les mesures de seguretat per la pandèmia de Covid-19 forma part d'aquest projecte, que també preveu editar una guia que amb aspectes de caràcter organitzatiu respecte a la gestió de les platges i tasques bàsiques de seguretat per a mantindre la distància social.

També et pot interessar

stats