Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Economia espera que les ajudes del Consell a autònoms estiguen operatives a finals d’abril

28 min.

Aquest divendres 3 d’abril està previst que el Consell aprove el decret amb la línia de 57,5 milions d’euros d’ajudes a autònoms, primer pas perquè aquestes ajudes arriben al destinatari final. El conseller d’Economia Sostenible i Sectors Productius, Rafa Climent, no ha volgut donar un termini concret, però ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí que aquestes ajudes podrien estar operatives a finals d’abril o principis de maig.

Així mateix, el conseller ha anunciat que s’estudien ajudes per als treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), per a les persones que han hagut de reduir la jornada laboral i les que tenen a càrrec familiars. També ha especificat que en la Conselleria s’han augmentat el recursos per a resoldre tots els expedients relacionats amb els ERTO presentats a la Comunitat Valenciana, al voltant de 36.760, i que en 4 o 5 dies s’espera haver-ne tramitat el 60%.

Per a totes les treballadores i tots els treballadors pendents d’aquest assumpte i també de les prestacions per desocupació, Climent ha assenyalat que espera que abans del dia 10 del mes, que és quan comenta que se sol cobrar l’ajuda, estiga ja tramitat, de manera que puguen rebre la remuneració. El conseller també ha avançat que, una vegada acabe la crisi sanitària el Consell estudiarà reformular el pressupost per a donar resposta a la situació, incloent-hi el pas de diners entre conselleries.

“Les formes i el diàleg han fallat”

Rafa Climent també ha tingut paraules cap al govern d'Espanya i la gestió de la crisi. “Les formes han fallat, no hi ha hagut diàleg i consens, fonamental en aquests moments”. El conseller ha assenyalat que li hauria agradat que hi haguera hagut una reunió sectorial prèvia amb les comunitats autònomes. “S’ha de conéixer més la problemàtica de les comunitats autònomes”, ha conclòs.

Contingut no disponible
stats