Es dupliquen els contagis a la Comunitat Valenciana en detectar-se'n 17 de nous

La majoria dels positius, 14, es localitzen a la província de València.

Últimes dades de la pandèmia que ha comunicat la Conselleria de Sanitat
Últimes dades de la pandèmia que ha comunicat la Conselleria de Sanitat / À Punt NTC

Els nous casos de coronavirus identificats a la Comunitat Valenciana s’han duplicat en a penes 24 hores. La Conselleria de Sanitat ha comunicat 17 nous contagis, mentre que en el balanç anterior en comptabilitzava 8.

Pel que fa a la distribució territorial d’aquests casos positius, com ve ocorrent en els últims dies, la majoria es concentren a les comarques del centre de la Comunitat Valenciana (14), mentre que a les del sud n'hi ha dos i a les del nord es trenca la tendència dels últims dos dies, que no hi ha havia cap nou contagi, en identificar-se'n un.

D'aquests 17 nous casos de Covid-19, quatre es localitzen en residències de persones majors. Deu centres d’aquestes característiques presenten algun cas actiu, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat en el seu balanç.

Davant d'aquestes xifres, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha apel·lat a la prudència de tots els ciutadans perquè “continua sent necessària per a acabar amb el virus”. Des què va començar la pandèmia, s’han identificat 11.526 casos positius a la Comunitat Valenciana.

Quant a les noves defuncions, únicament se n’ha registrat una més, la d’un resident d'Alacant, de manera que ja són 1.471 les víctimes que s’ha cobrat la pandèmia al nostre territori (227 a Castelló, 510 a Alacant i 734 a València).

Estabilitat en les hospitalitzacions

La situació es manté estable pel que fa a les hospitalitzacions, que s’han reduït en dos pacients i deixa el còmput d’ingressos en 60 persones (4 a Castelló, 27 a Alacant i 29 a València). Així mateix, Sanitat ha puntualitzat que en l’última jornada no s’ha registrat cap nou ingrés per aquesta malaltia als centres hospitalaris valencians.

Respecte als casos més greus, 8 estan ingressats en les UCI: un a Castelló –on feia dies que les UCI no acollien cap pacient amb Covid-19–, 4 a Alacant i a València n'hi ha 29. No obstant això, en les últimes 24 hores a la Comunitat Valenciana s’han registrat 70 noves altes a pacients amb coronavirus i són ja 14.628 les persones que han superat la malaltia des del començament de la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats