Dues mil cartes d'esperança per a hospitalitzats i majors de residències

Els missatges de persones anònimes de diferents associacions i col·legis han arribat principalment a centres de les comarques del sud.

Dues mil cartes d'esperança per a hospitalitzats i majors de residències
Dues mil cartes d'esperança per a hospitalitzats i majors de residències

Més de dues mil missatges de solidaritat de tot Espanya s'han entregat a afectats per la Covid-19 que es troben ingressats en hospitals i residències de la tercera edat, en una iniciativa denominada Cartes d'esperança. La Xarxa de Resposta Social Ràpida de Treballadors Socials d'Alacant ha iniciat aquesta campanya, en la qual participen 18 hospitals i centres sanitaris, deu d'ells a les comarques del sud valencià.

Els hospitals on s'han entregat aquests missatges són el General d'Alacant, el de Sant Joan, Alcoi, la Vila Joiosa, Oriola, Torrevella, el General d'Elx, el Vinalopó, Benidorm, Dénia, l’Infanta Leonor de a Vallecas (Madrid), Les Creus, Salamanca, Àvila, Guadalajara, la Fundació Pere H. Boix, Huelva i Bilbao.

Les cartes les han escrites persones anònimes que han volgut participar i col·laborar, així com alumnes de col·legis i instituts de tota la província d'Alacant, com els IES Jordi Joan, Miguel Hernández, escultor Francesc Badia de Foios, Sant Vicent i Canastell, Dr. Balmis, Rascanya, Platja Flamenca i el Col·legi Maristes.

També hi han participat organitzacions com Free Horizons, la Fundació Tatiana Pérez de Guzmán el Bueno, Young Civic Leaders, els CRIS d'Alacant i Benidorm (centres de rehabilitació i integració social per a persones amb discapacitat) i el centre ocupacional Maigmó.

D'altra banda, s'han realitzat onze programes de ràdio en col·laboració amb l'emissora Artegalia Ràdio per a fer arribar els missatges i les cartes escrites acompanyades de música, en format radiofònic.

A les comarques del nord valencià, s'ha fet una iniciativa semblant amb escriptors diferents: Cartes des de la quarantena, de la Fundació Atenea. Té com a protagonistes els presos interns en diversos centres penitenciaris d’Espanya, que han volgut animar amb les missives majors en centres de residències.

També et pot interessar

stats