Dues empreses d’Elx creen un dispositiu ‘low cost’ per a mesurar la qualitat de l'aire

L’aparell canvia de color com un semàfor per a garantir una correcta ventilació dels espais.

Dues empreses d’Elx creen un dispositiu ‘low cost’ per a mesurar la qualitat de l'aire
Dues empreses d’Elx creen un dispositiu ‘low cost’ per a mesurar la qualitat de l'aire

Dues empreses il·licitanes, Zataca i Prointer, han dissenyat el dispositiu de baix cost AirGuardian, que monitora la qualitat de l'aire en tota mena d'espais tancats i canvia de color com un semàfor per a garantir en cada moment la correcta ventilació dels espais. A més, tota la informació que genera es pot controlar des del telèfon mòbil o la televisió.

El control de la qualitat de l’aire i la ventilació dels espais tenen un paper rellevant en la lluita contra la Covid-19, ja que un grup internacional de científics i metges ha constatat que hi ha una "evidència aclaparadora" que el coronavirus es contagia per aerosols i pot romandre en un lloc tancat durant hores. Així, garantir la correcta ventilació en escoles, residències i negocis és un tema clau per a garantir la renovació de l’aire i evitar nous focus en aquests espais.

L’aparell, que té un cost de 69 euros, s'il·lumina de color verd quan la qualitat de l'aire és òptima, de groc quan els nivells de CO2 pugen i és necessari millorar la ventilació o de roig com a senyal d'alerta de seguretat davant els nivells elevats.

A l'indicador del color se suma la possibilitat de mostrar en qualsevol pantalla, a través de connexió Wifi, els nivells de CO2, la temperatura i la humitat de l'ambient en temps real. També disposa d'una aplicació mòbil per a monitorar els dispositius instal·lats i poder mantindre un registre històric de les mesures o, fins i tot, compartir-les amb altres usuaris.

D'aquesta manera, el dispositiu enviarà notificacions per a avisar de possibles pujades en el nivell de CO2 sense necessitat de supervisar permanentment la lectura de cada equip, especialment útil per a controlar locals de restauració i hostaleria, oficines, gimnasos, comerços i centres educatius.

També et pot interessar

stats