Dues dones embarassades moren per coronavirus, una d'elles a Vila-real

És la primera gestant que mor per Covid-19 al territori valencià.

Imatge de portada: Hospital de la Plana

La mort per Covid-19 d’una dona embarassada de quatre mesos, de Vila-real, ha commocionat la comarca de la Plana Baixa. La dona, de quaranta anys, patia asma crònica i va confondre els símptomes de la Covid amb la seua malaltia. Dilluns va ingressar a l’Hospital de la Plana, on ha passat dos dies a l’UCI abans de la seua defunció aquest dijous, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat.

És la primera gestant que mor per Covid-19 al territori valencià. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha manifestat davant els mitjans després de mantindre una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a analitzar la situació sanitària de la província de Castelló. Els dos han traslladat el seu condol a la família d’aquesta jove i a totes les famílies dels valencians i valencianes que han mort.

La mort d'aquesta dona ha succeït el mateix dia, a més, que una altra dona embarassada moria a Granada. Malgrat aquests dos casos, el col·lectiu sanitari confirma que aquest grup no és un dels més afectats pel coronavirus.

A l’Hospital de la Plana 950 dones han parit durant la pandèmia amb total normalitat. De fet, segons un estudi del centre mèdic UT Southwestern (Estats Units) les dones gestants amb Covid-19 i els seus bebés tenen un risc baix de patir símptomes greus.

Metges de l’hospital de Granada salven el bebé d’una embarassada amb coronavirus

D’altra banda, metges de l’Hospital Clínic San Cecilio de Granada han aconseguit salvar el bebé d’una jove embarassada que va morir el passat cap de setmana a causa del coronavirus, segons han detallat fonts hospitalàries. La xiqueta de bolquers, que ha nascut prematura, encara està ingressat al centre.

També et pot interessar

stats