Les dones rurals demanen un estatut que impulse la igualtat amb els homes

La representant del col·lectiu demana en la comissió de reconstrucció de les Corts que tinga pressupost i es faça efectiu.

Navarro hui, davant la comissió per a la reconstrucció.
Navarro hui, davant la comissió per a la reconstrucció.

Les dones del món rural també han parlat davant la comissió per a la reconstrucció després de la Covid-19 que es desenvolupa a les Corts. La vicepresidenta de l'Associació de Dones del Món Rural, Sàlvia, Isabel Navarro Berlanga, ha reclamat un Estatut de les Dones Rurals que impulse la igualtat entre homes i dones. Un instrument, ha afegit, que tinga dotació pressupostària perquè no s’alce en un calaix. La representant de Sàlvia ha ampliat que ja hi ha dos autonomies que han elaborat un estatut com el que elles reclamen a la Comunitat Valenciana, però ha criticat que una d'elles no l'ha dotat de fons i per tant no val per a res.

Isabel Navarro també ha parlat de la llei de titularitat compartida de les explotacions agràries de l'any 2011. El 2015 es va elaborar un estudi de la llei i a Espanya hi havia 141 titularitats compartides, una escassa repercussió. La representant del món rural ha dit que la llei té molts buits i amb motes dificultats. Huit anys després que s'ha començat a aplicar, hi ha menys de 700 titularitats compartides. Navarro ha recordat que hi ha moltes coses a resoldre en aquesta llei, que ha valorat com a molt important per a contribuir a la igualtat de les dones al món rural.

També et pot interessar

stats