Donen negatiu les primeres proves a sanitaris que usaren les mascaretes retirades pel Ministeri de Sanitat

Barceló explica que s’empraren més de mil mascaretes en cinc departaments de salut valencians.

Imatve de portada: Personal sanitari de l’UCI de l’hospital clínic de València, aquest dimarts

Les primeres proves realitzades al personal sanitari de la Comunitat Valenciana que havia utilitzat les mascaretes que va ordenar retirar el Ministeri de Sanitat han donat negatiu en coronavirus, segons ha informat aquest dimarts la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

En la roda de premsa diària per a informar de les dades de la pandèmia, Barceló ha explicat que en total s’han utilitzat 1.063 mascaretes defectuoses en cinc departaments de salut: Sant Joan d’Alacant, l’Hospital General d’Alacant, Oriola, Hospital Clínic de València i Doctor Peset.

Fins ara s’han realitzat un total de 262 proves a persones que han treballat en zones afectades per la Covid-19 (196 al Sant Joan i 66 a Oriola) i totes han donat negatiu, excepte una que encara no es pot determinar. Per tant, no ha sigut necessari apartar ningú del lloc de treball. Les proves a l’Hospital General d’Alacant i al Clínic de València han començat aquest dimarts i es coneixeran els resultats en els pròxims dies.

La consellera ha assegurat que en els pròxims dies es continuaran fent proves als i les professionals sanitàries que hagen usat les mascaretes en zones afectades pel coronavirus. Ha precisat, però, que si hi ha alguna sospita entre la resta de personal se li farà la prova també.

Pel que fa al repartiment de mascaretes a la població vulnerable que estan duent a terme les farmàcies, Barceló ha afirmat que no s’han detectat problemes, llevat d’algun cas puntual relacionat amb la informació de l’usuari vulnerable.

També et pot interessar

stats