Donald Trump: “Contraure el coronavirus ha sigut una benedicció de Déu”

El president dels EUA promet, en plena campanya, que distribuirà debades el tractament experimental que ha rebut.

El president dels EUA en un dels últims vídeos que ha penjat en el seu compte de Twitter
El president dels EUA en un dels últims vídeos que ha penjat en el seu compte de Twitter / Reuters

La convalescència per coronavirus de Donald Trump i el factor campanya electoral han inoculat un to messiànic a les diatribes habituals del president dels Estats Units d'Amèrica. En un vídeo penjat en el seu compte de Twitter, Trump descriu el seu contagi com “una benedicció de Déu”, ja que li ha permés comprovar l'eficàcia del còctel experimental de la farmacèutica Regeneron a què atribueix la seua recuperació.

Gràcies al fet d’haver-se contagiat, assegura el president dels EUA, ha pogut testar en primera persona l'eficàcia del tractament, que va demanar personalment que se li administrara. Ara, promet distribuir-lo de manera gratuïta entre els nord-americans. L'anunci es produeix en plena campanya electoral a la presidència del país, on el coronavirus ja ha causat set milions i mig de contagis i s'ha cobrat més de 200.000 vides.

“Vaig estar (a l'hospital) sense sentir-me molt bé i 24 hores després em trobava genial i ja volia eixir de l'hospital i això és el que vull per a tothom, vull que tothom reba el mateix tractament que el vostre president”, ha explicat.

Aquest còctel experimental, que Trump ha qualificat de “cura”, no l’ha aprovat l’Agència del Medicament dels Estats Units, l’FDA. Tanmateix el mandatari anticipa que el govern podria aprovar-lo a través d'un mecanisme d'emergència. La mesura també posaria en el mercat un medicament similar de la companyia farmacèutica Eli Lilly.

Per a Trump aquests medicaments són “més importants que la vacuna” de la Covid-19 que, assegura, també estarà llesta després de les eleccions del 3 de novembre.

Trump va anunciar que havia contret la Covid-19 el divendres de matinada. Eixe dia va rebre una primera dosi de huit grams del còctel experimental d'anticossos de Regeneron, conegut com REGN-COV2, que es troba en fase avançada d'un assaig clínic que es desenvolupa des de juliol als EUA, el Brasil, Mèxic i Xile.

Segons la CNN el conseller delegat de Regeneron, Leonard Schleifer, és membre del club de golf que Trump té a Westchester. Les accions de la companyia han pujat des que s'ha sabut que el president l'estava usant.

També et pot interessar

stats