Domus Vi Vila-real difon un vídeo amb ancians amb Covid per a mostrar que els tracta bé

Els familiars denuncien que és una neteja d'imatge i consideren que es vulnera la llei de protecció de dades.

VÍDEO | Domus Vi Vila-real difon un vídeo amb ancians amb Covid per a mostrar que els tracta bé

La residència de majors Domus Vi de Vila-real ha penjat un vídeo al seu canal de YouTube titulat Conviure amb positius, en què mostren alguns residents amb Covid-19 a les seues habitacions saludant la família. Aquest vídeo en obert a internet ha enfadat molts familiars, ja que consideren que es vulnera la llei de protecció de dades perquè s'entén que aquestes persones són positives.

Els familiars no creuen que siga "lícita, moral, ni ètica" aquesta iniciativa per part del geriàtric i denuncien que "és una neteja d'imatge de la residència", després del brot de contagis de Covid-19 al centre. A començaments de setembre, aquesta residència va detectar un focus de coronavirus, que s'ha saldat ja amb dos ancians morts, set hospitalitzats i 37 positius entre residents i plantilla.

En el vídeo es pot veure el director de la residència que, després de presentar-se, fa un recorregut per les habitacions on estan confinats els residents amb Covid-19. Les imatges han encés els ànims de molts familiars dels residents, que creuen que vulnera la intimitat dels majors.

Julia i Lola Palamo, que tenen la seua mare al centre, han destacat a À Punt que els sembla "injust i inhumà" i que en el cas de la seua mare estiguera contagiada no li agradaria que la tragueren. A més, denuncien que en el bloc del centre han publicat unes fotos dels majors al jardí que "són enganyoses", ja que "ara no els trauen".

Els familiars demanen a l'empresa més personal i que tracten els residents "amb més afecte". Segons denuncien, el servei que presta el centre s'ha anat deteriorant des que va passar de Novaire a les mans de la multinacional DomusVi.

Les residències DomusVi estan en el centre de la polèmica després que en la que gestionen a Llíria la Generalitat i la Fiscalia hagen obert una investigació després que una extreballadora destapara presumptes maltractaments als majors ingressats. A més, el geriàtric que tenen a Alcoi també està en el punt de mira pels 73 morts registrats, durant la primera onada de la pandèmia, el geriàtric amb major mortalitat de tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats