Es doblen els nous contagis diaris fins als 235, la xifra més alta en dos mesos i mig

La Conselleria de Sanitat ha notificat un nou brot, a Xiva, i agrupa sis focus de València en un d’únic amb 33 casos.

Proves PCR a València
Proves PCR a València / Conselleria de Sanitat.

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest dijous 235 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores. La xifra dobla la notificació de nous casos diaris de dimecres passat, 114 casos, i és la més alta en dos mesos i mig. El passat 7 de maig se’n van notificar 247.

En relació amb els brots, la Conselleria ha informat d’un nou brot a Xiva amb 5 casos en l’àmbit social i ha agrupat sis dels focus notificats amb anterioritat a la ciutat de València en un d’únic que registra 33 casos positius. Amb aquesta actualització es mantenen actius 46 brots a la Comunitat Valenciana.

El 60% dels nous casos es localitzen a València

La major part dels nous contagis notificats aquest dijous, el 60%, es concentren a València, que acumula en una única jornada 135 nous casos, seguida per Alacant, on se n’han registrat 64, i 17 es localitzen a Castelló. Cap dels nous contagis corresponen als usuaris dels centres de majors, ni tampoc als treballadors d’aquest sector.

Amb les noves dades, creixen fins a 13.244 els casos identificats al territori valencià des que va començar la pandèmia, encara que actualment tan sols n'hi ha 1.303 d'actius, un 6,19% del total.

També augmenta, encara que en menor mesura, el nombre de pacients hospitalitzats. Hi ha dues persones més que ahir ingressades: 49 a València, 27 a Alacant i 12 a Castelló. De totes elles, n'hi ha deu a les unitats de cures intensives, cosa que suposa dos pacients més que els de l’últim balanç.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, s’ha mostrat preocupada per l’augment dels nous casos de Covid-19, però ha assenyalat que “les mesures de control funcionen i el seguiment dels brots comporta la realització de 5.000 proves PCR al dia, dirigides a la detecció precoç dels casos”.

La Comunitat Valenciana ha viscut una jornada sense defuncions associades a la malaltia, de manera que la pandèmia ha causat, per ara, 1.478 víctimes mortals.

També et pot interessar

stats