Disconformitat amb la desescalada en el sector de l'oci i la restauració

El sector del comerç en canvi es mostra agraït perquè s'han escoltat les seues demandes

Foto d'arxiu d'una terrassa de bar
Foto d'arxiu d'una terrassa de bar / Román G. Aguilera

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat hui després de la reunió de la comissió interdepartamentl quines seran les mesures de la desescalada que entraran en vigor l'1 de març. Una de les més polèmiques ha sigut la que permet recuperar l'activitat de bars i restaurant a les terrasses, amb un màxim de quatre comensals per taula, horari reduït fins a les 18.00 hores i ús obligatori de la mascareta, amb un màxim de taules del 75%.

Les reaccions del sector de l'oci i la restauració no s'han fet esperar. La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha mostrat "la seua total disconformitat" amb l'anunci mitjançant un comunicat de premsa perquè "continua estigmatitzant l'activitat de la restauració, mantenint el tancament de l'interior dels locals i limitant l'obertura a les 18.00 hores, quan s'amplia l'horari de l'activitat comercial fins a les 20.00 hores".

Consideren que les dades epidemiològiques són "positives" i "no té cap sentit" ampliar 14 dies més la prohibició d'obrir l'interior dels locals i el tancament a les 18.00. A més exigeixen "obrir les terrasses al 100% de la seua capacitat mitjançant l'ampliació de les superfícies per part de les autoritats municipals competents".

Per totes aquestes raons han anunciat la reactivació del seu calendari d'actes de protesta, que començaran el mateix dimarts 2 de març a les principals ciutats de la Comunitat Valenciana mentre no es reobri l'interior dels establiments i s'amplien les franges horàries de tancament.

Per la seua banda, la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) considera que la reobertura de les terrasses a partir de l'1 de març "no respon a les expectatives" del sector per a poder reobrir "amb unes condicions que facen viable l'activitat".

Mitjançant un comunicat, han criticat que, encara que ha baixat la taxa d'incidència [https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/la-comunitat-valenciana-deixa-d-estar-en-risc-extrem-despres-de-dos-mesos-], se'ls continuen aplicant "les restriccions més dures".

Asseguren que els establiments de restauració són "els espais de socialització més segurs" i demanen la revisió de les mesures "tan prompte com siga possible" per a poder ampliar l'activitat a l'interior, i ampliar l'horari, ja que "aquestes condicions continuen sent un tancament encobert".

Agraïment per part del comerç

La demanda del sector del comerç d'endarrerir l'hora d'obertura a les 20.00 era un altre dels punts candents de la interdepartamental, on, segons sembla, si que s'ha aconseguit acontentar més el sector implicat. Així la Confederació del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç CV) ha mostrat la seua "satisfacció" perquè la Generalitat n’ha atés totes les peticions relacionades amb el xicotet comerç.

El seu president, Rafael Torres ha ressaltat que "la decisió dona un alleujament" als comerços i ha mostrat el seu agraïment a la Generalitat per la "sensibilitat" que ha mostrat cap al sector, que "és un dels més afectats per aquesta crisi".

També et pot interessar

stats