Directius d'escoles públiques creuen que l'ús obligatori de la mascareta en l'alumnat serà "difícil de complir”

El sector educatiu està preparat per al començament del curs, encara que resten alguns detalls per perfilar, com ara la conciliació.

Vicent Mañes en 'Les notícies del matí'
Vicent Mañes en 'Les notícies del matí'

Les famílies han d’estar tranquil·les sobre el començament del curs escolar. Això sí, cal que estiguen ben informades sobre el procediment establit a la seua escola per tal de facilitar el procés. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Vicent Mañes, president de la Federació Espanyola d'Associacions de Directors d'Escoles Públiques. Assegura que la Comunitat Valenciana està preparada per a l’inici del curs, però que resten alguns detalls per definir, com ara els referents a la conciliació familiar.

“El que porten mascareta a partir dels 6 anys no ho teníem contemplat; que els alumnes porten sempre màscara serà difícil de complir”, ha assegurat. Una altra mesura que veu complicada és que l’alumnat d’infantil i de primària s’haja de llavar les mans cinc vegades al dia. També considera fonamental la figura del coordinador Covid, que des del seu punt de vista pensa que caldria que aquesta tasca l’exerciren infermeres escolars, no personal educatiu.

Una altra pota que facilite la posada en marxa efectiva del pla és el servei de neteja, que correspon als ajuntaments en els àmbits de l’educació infantil i primària. Per això, Vicent Mañes ha fet una crida als consistoris perquè es comprometen a posar suficients recursos en aquest àmbit, que considera fonamental. També considera que pel que fa a la conciliació familiar cal buscar noves estratègies que la permeten, més enllà de l’escola, com ara a les empreses, i que és una qüestió encara sense resoldre.

La importància de l’educació presencial

Quant a la modalitat de les classes, Vicent Mañes té clara la importància d’una educació presencial. “És fonamental i imprescindible; competències com ara la socialització no es pot assolir des de casa”. Un altre aspecte sobre el que pose l’èmfasi és en el terreny emocional. “A molts alumnes la situació els han impactat negativament; caldrà treballar-hi aquest aspecte”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats