Direcció i sindicats de l'EMT es reuneixen per a definir un ERTO per causes productives

Treball ha rebutjat la proposta inicial, que al·legava causes de força major, perquè no és aplicable al sector públic.

Treball ha rebutjat la proposta inicial, que al·legava causes de força major, perquè no és aplicable al sector públic
Treball ha rebutjat la proposta inicial, que al·legava causes de força major, perquè no és aplicable al sector públic

La direcció de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i els representants sindicals fan una nova reunió per a definir un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) “per causes productives”, després que la Direcció General de Treball, dependent de la Conselleria d’Economia, ha rebutjat la proposta inicial de l’empresa pública. L’EMT l’havia presentat per causes de “força major”, que els tècnics de Treball consideren que no són aplicables a l’empresa pública. Fonts de la companyia citades per Europa Press anticipen que “el pla B”, la nova fórmula, costarà més diners a l’empresa.

Els serveis jurídics de l'EMT i l'Ajuntament "analitzaran i estudiaran les accions que caldrà fer "una vegada reben la comunicació oficial de l'autoritat laboral, que va transcendir aquest dijous per una filtració a un mitjà de comunicació.

Les mateixes fonts recorden que l’ERTO va ser pactat amb els sindicats i "té els informes de legalitat i econòmics corresponents”.

L’Empresa Municipal de Transports va presentar aquest pla de despatxament temporal per a 430 persones (una quarta part de la plantilla) davant de la caiguda de l’activitat i els ingressos per les restriccions a la mobilitat derivades de l’activació de l’estat d’alarma. L’ERTO el van presentar amb una fórmula d’adscripció voluntària i assegurant el 100% del salari.

També et pot interessar

stats