La Diputació d'Alacant repartirà tres milions entre municipis de menys de 30.000 habitants per a atendre la pandèmia

El diputat Juan Bautista Roselló alerta d'una "situació crítica" per la falta de material de protecció al centre de salut mental Doctor Esquerdo.

Imatge del primer ple per videoconferència de la Diputació d'Alacant
Imatge del primer ple per videoconferència de la Diputació d'Alacant / Europa Press

La Diputació d'Alacant ha aprovat per unanimitat el repartiment extraordinari de tres milions d'euros entre els ajuntaments de la província que tenen menys de 30.000 habitants per a ajudar-los a fer front a la despesa social derivada de la crisi del coronavirus. L’ajuda s'ha aprovat en un ple telemàtic, el primer d'aquestes característiques en la història de l’òrgan provincial.

La partida s'incrementarà en un futur segons les necessitats que puguen plantejar els municipis, segons ha informat la institució en un comunicat.

Els fons es destinaran, entre altres accions, a l'ajuda domiciliària, especialment a persones majors, amb discapacitat o en situació de dependència, o per al trasllat als domicilis de serveis de rehabilitació o de teràpia ocupacional.

L'atenció a les persones sense llar, el reforçament de les plantilles dels serveis socials municipals o la cobertura de necessitats bàsiques per a les famílies més desafavorides són altres dels conceptes que es finançaran perquè els ajuntaments puguen garantir l’atenció a la ciutadania.

"Situació crítica" per falta de material de protecció al centre Doctor Esquerdo

Durant la sessió plenària, els diputats de la Llar Provincial, Juan Francisco Pérez Llorca, i del Centre Doctor Esquerdo, Juan Bautista Roselló, han explicat les mesures extraordinàries que s'han adoptat en aquests dos centres assistencials, les poblacions residents dels quals es consideren grups de risc. En els dos casos s'han suspés les visites i les eixides a l'exterior dels residents, s'ha reforçat el personal, s’han establit protocols especials i s'ha incrementat la desinfecció i la neteja. En el cas de la Llar Provincial, que acull residents de geriatria i menors, s'han suspés també les activitats alienes, s'han separat els departaments i les àrees d'ús comú, i s'han reorganitzat les plantilles de treball i les entrades i eixides del personal per a evitar possibles contagis.

Roselló ha lamentat que en el cas del Doctor Esquerdo, un centre de salut mental i de "caràcter sociosanitari”, la falta de material de protecció el situa en una "situació crítica”, malgrat els requeriments a la Conselleria de Sanitat i l’entrega d'una dotació de reforç que va arribar divendres passat. Segons ha expliat la Diputació d'Alacant, s’ha fet una compra extraordinària de material de protecció i confien que "la Conselleria també els en facilite més".

També et pot interessar

stats