La Diputació de Castelló serà la primera institució espanyola que s'adhereix a l'Aliança per a la Recuperació Verda de la UE

El manifest sol·licita que s'incloguen criteris de sostenibilitat en les estratègies governamentals per a reactivar l'economia europea després de la Covid-19.

El diputat provincial Ignasi Garcia
El diputat provincial Ignasi Garcia / Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha aprovat una declaració institucional per adherir-se formalment a l'Aliança Europea per a la Recuperació Verda. L'ens provincial s'ha convertit així en la primera institució regional pública a l'estat espanyol que dona suport a aquest manifest promogut pel Comité de Medi Ambient del Parlament Europeu.

Aquest text sol·licita als governs de la Unió Europea que tinguen en compte criteris per a la sostenibilitat en les estratègies que es duguen a terme per a reconstruir l'economia europea després de la crisi sanitària i economicosocial de la Covid-19.

El diputat provincial de Cicle Integral de l'Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, vol fer extensible aquesta declaració a tots els municipis castellonencs. A més, afirma que "l'obra pública verda" ha de ser l'element que reactive l'economia local i que prepare el territori per a l'emergència climàtica "que mai ha deixat d'estar ací".

El pacte verd subratlla que tot i que la lluita contra la pandèmia és la principal prioritat, la Unió Europea ha de donar una resposta econòmica coordinada forta per a superar "un colp més dur que el que va suposar la crisi de 2008".

Segons el manifest internacional, la via per a donar resposta a l'actual crisi és realitzar "inversions massives" que hauran de fomentar un nou model econòmic europeu que gire al voltant dels principis ecològics i de protecció de la biodiversitat.

També et pot interessar

stats