La Diputació de Castelló injectarà 23 milions d'euros als municipis per a fer front a la crisi sanitària

Els 135 municipis de les comarques del nord podran optar a aquests recursos a través de tres vies.

Edifici de la Diputació de Castelló
Edifici de la Diputació de Castelló / Europa Press

La Diputació de Castelló injectarà un total de 23 milions d'euros per a reactivar l'economia i reforçar els serveis públics davant de la situació d'emergència sanitària pel coronavirus.

Així, els 135 municipis de les comarques del nord podran optar aquests recursos a través de tres vies. En primer lloc el Pla 135 que es posarà en marxa el pròxim dimarts i que tindrà una inversió de 12,4 milions d'euros.

En segon lloc, el Fons de Cooperació Municipal que tindrà una aportació de 5,6 milions d'euros de la Diputació i la mateixa quantitat de la Generalitat, un total d'11,2 milions d'euros per als consistoris que arribaran "en pocs dies" apunten des de la Diputació.

Finalment, aquest diumenge és l'últim dia en què els ajuntaments es poden acollir a la bestreta de tresoreria de la Diputació perquè els municipis que tenen cedida la competència de recaptació d'impostos puguen disposar d'una bestreta de fins al 75% dels ingressos sense interessos i per a la qual la institució provincial ha mobilitzat 5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats