La Diputació de Castelló demana usar 43 milions d’euros de romanent per a combatre el coronavirus

La institució sol·licita que s'aplique una moratòria perquè se suspenga durant dos anys el Pla Econòmic Financer.

Edifici de la Diputació de Castelló
Edifici de la Diputació de Castelló / Europa Press

La Diputació de Castelló demanarà al govern espanyol que s'aplique una moratòria que suspenga durant dos anys el Pla Econòmic Financer en què està immersa la institució provincial i que permetrà fer ús dels 43 milions d'euros de romanent per a superar la lluita contra el coronavirus.

Així ho ha explicat el president de la institució, José Martí, que ha assenyalat que es traslladarà aquesta petició també a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

En concret, ha especificat que a les comarques del nord, no sols és la Diputació la que es veu afectada per aquests Pla Econòmic Financer, que impedeixen a diputacions i entitats locals emprar els seus romanents, sinó 28 ajuntaments més.

La institució, segons Martí, va aprovar un Pla Econòmic Financer per a fer front a despeses derivades de l'anterior corporació provincial i ara se sol·licita poder destinar aquests recursos propis per a "crear un gran fons" i poder afrontar la crisi econòmica i social que vindrà una vegada superada la pandèmia.

També et pot interessar

stats