Dimiteix el Cap de l'Estat Major de la Defensa per vacunar-se contra la Covid-19

El general Villarroya ha rebut la primera dosi juntament amb altres alts càrrecs militars.

El general Villarroya  durant la presa de possessió del càrrec
El general Villarroya durant la presa de possessió del càrrec / Fernando Alvarado (Efe)

El cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), el general Miguel Ángel Villarroya, ha demanat la seua destitució a la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Aquesta decisió s'ha produït després que es fera públic que ell i altres alts càrrecs militars havien rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 abans del que marcaven els protocols. L'Estat Major de la Defensa (EMAD) va justificar el fet, i va dir que els tocava, per edat, seguint el pla de vacunació establit per la subsecretaria de Defensa. Per això, la ministra Robles va demanar un informe al Jemad per a conéixer el protocol seguit i les prioritats dins de l'organisme.

Aquest dissabte, el Jemad ha entregat una carta a la ministra sol·licitant la destitució formal per a "no perjudicar la imatge de les forces armades". A més, explica que la decisió de vacunar-se la va prendre en el "compliment de les seues obligacions i d'acord amb els protocols establits" i ha remarcat que "mai no ha pretés aprofitar-se de privilegis no justificables".

El Ministeri de l'Interior també ha destituït aquest cap de setmana el guàrdia civil vacunat juntament amb Villarroya i altres alts càrrecs militars de l'EMAD.

També et pot interessar