Dimiteix el comissari europeu de Comerç després de la polèmica per sopar en un local sense mesures Covid-19

Phil Hogan argumenta que la "controvèrsia" s'estava convertint "en una distracció" del seu treball i insisteix que no va incomplir cap llei.

El comissari europeu de Comerç, l'irlandés Phil Hogan
El comissari europeu de Comerç, l'irlandés Phil Hogan / Reuters

El comissari europeu de Comerç, l'irlandés Phil Hogan, ha dimitit aquest dimecres del càrrec després de la polèmica en què es va veure embolicat per assistir aquest mes a un sopar al seu país en un club de golf que no complia amb les mesures sanitàries contra la Covid-19. Hogan ha indicat que "cada vegada era més clar" que la controvèrsia per la visita que va fer recentment a Irlanda s'estava convertint "en una distracció" per al treball que fa com a comissari de la UE i que el "minaria en els mesos clau per davant".

El polític ha lamentat "profundament" que les seues vacances a Irlanda causaren "tal preocupació" i "malestar", i ha tornat a insistir que sempre va intentar "complir amb totes les regulacions rellevants sobre la Covid-19 a Irlanda" i que va entendre que havia acatat "totes les directrius rellevants de salut pública", en particular després d'haver donat negatiu en un test de coronavirus.

Hogan ha assegurat ser conscient de "l'impacte devastador" de la pandèmia en persones individuals i en famílies, i ha dit "entendre plenament" que la ciutadania se sentira "ferida i enfadada quan van sentir que els qui estan al servei públic no complien els estàndards esperats d'ells". En tot cas, ha recalcat que "és important declarar que jo no vaig incomplir cap llei" però que "com a representant públic, hauria d'haver sigut més rigorós en la meua adherència a les directrius per la Covid".

El polític irlandés ha dit que se’n va orgullós del seu llegat en la Comissió Europea i ha confiat que la història el "jutge favorablement", al mateix temps que ha alertat dels reptes que queden per davant en la cartera que deixa, com la lluita contra les pràctiques comercials deslleials, la defensa del sistema multilateral de comerç basat en normes o les relacions amb el Regne Unit després del Brexit.

També et pot interessar

stats