Dimarts que ve, el personal MIR comença una vaga indefinida

Reivindiquen una jornada laboral i de descansos equiparada a la del personal mèdic adjunt.

Dimarts que ve, el personal MIR comença una vaga indefinida
Dimarts que ve, el personal MIR comença una vaga indefinida

A partir de dimarts dia 21, el personal mèdic intern resident (MIR) iniciaran una vaga indefinida per a reivindicar un millor salari i una jornada laboral i de descansos equiparada als metges adjunts, i anuncien que es mantindran inactius fins que arriben a acords.

Entre les reivindicacions hi ha el descans obligatori de 36 hores després de les guàrdies de dissabte i lliurança d'un dia addicional després de les guàrdies de diumenge, jornada laboral ordinària d’un màxim de 37,5 hores setmanals, cotització de les hores de guàrdia mèdiques, millors salaris o més hores per a la formació.

Adverteixen també que se'ls s'està utilitzant com a mà d'obra barata i que els obliguen a assumir responsabilitats que no els pertoca, ja que, són personal en formació i tenen un salari mensual de menys de 1.000 euros. A més, denuncien que durant els mesos més crus de la crisi sanitària causada pel coronavirus han sigut personal essencial i han hagut d'atendre pacients malalts de Covid-19 en pèssimes condicions i fins i tot posant en risc les seues famílies.

El sindicat Confederació Espanyola de Sindicats Mèdics de la Comunitat Valenciana (CESM CV) dona suport a aquestes demandes i acusa la Conselleria de Sanitat de falta d'interlocució i exigeix que se'n tutelen els drets dels MIR, ja que són, diuen, els metges i metgesses del futur. José Iranzo, secretari provincial del CESM CV, ha exposat a À Punt NTC que "s'estan incomplint les normes" i denuncia que aquest personal està "suplint les carències estructurals del sistema".

Per altra banda, la consellera de Sanitat s'ha referit a aquestes reivindicacions i ha explicat que aquest és un assumpte estatal i que ja han reclamat al Ministeri mesures generals.

La Comunitat Valenciana compta amb 2.600 MIR que completen i reforcen el sistema sanitari.

També et pot interessar