El dilema dels Erasmus valencians: tornar o no a casa per Nadal l'any de la pandèmia

Enguany, al cost del bitllet del vol han de sumar el de la PCR negativa necessària per a entrar a Espanya.

VÍDEO | El dilema dels Erasmus valencians: tornar o no a casa per Nadal l'any de la pandèmia

L'estudiantat valencià que està d'Esrasmus en diverses ciutats d'Europa s'enfronta en l'any de la pandèmia a una decisió transcendental: tornar o no a casa per Nadal. Queden només deu dies per al 24 de desembre i molts s'afanyen a fer les maletes, mentre que altres han decidit ajornar la tornada a 2021. Enguany, al cost del bitllet del vol han de sumar el de la PCR negativa que necessiten per a entrar a Espanya, requisit que va implantar el govern de Pedro Sánchez a finals de novembre.

Passar uns dies amb la família per Nadal bé val un esforç, però no tots estan disposats a assumir el sobrecost econòmic que comportarà aquestes festes. És el cas de Diana Novik, estudiant Erasmus de Comunicació Audiovisual a Berlín, que ha decidit esperar fins al 10 de gener amb l'esperança que els vols baixen de preu: “No aniré a casa per Nadal perquè estan molt cars”, ha explicat a À Punt.

“Tornar a casa és enguany més car que mai”, lamenta Iván Serrador, analista financer d'Unicef a Budapest. Aquest jove valencià ha explicat que té moltes ganes de veure la familia i els amics, però que aquest 2020 és molt complicat.

En canvi, Daniela Jalssen, estudiant Erasmus de Dret i Direcció d'Empreses a Berlín, ja ha tornat. Diumenge arribava a Alacant després d'haver pagat 68 euros per una PCR: “És la meitat del que em va costar a Espanya”, ha assenyalat. A més, s'estalviarà la de tornada, perquè Alemanya, com altres molts països europeus, només exigeix guardar quarantena.

També et pot interessar

stats