Diferents valoracions entre els representants polítics sobre possibilitat d’un toc de queda a la Comunitat Valenciana

Els partits del Botànic prioritzen la salut, mentre que l’oposició demana més informació sobre l’evolució de la pandèmia

Diferents valoracions entre els representants polítics sobre possibilitat d’un toc de queda a la Comunitat Valenciana
Diferents valoracions entre els representants polítics sobre possibilitat d’un toc de queda a la Comunitat Valenciana

Els polítics valencians han expressat aquest dimecres la seua opinió davant la possibilitat d'implantar un toc de queda a la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha expressat que s'ha d'"avaluar si eixa mesura és eficaç". Tot i això, Oltra ha aclarit que encara que s'hagen d'aplicar mesures que coarten la llibertat de les persones, el primordial ara és la salut. La lideressa de l'oposició en les Corts, Isabel Bonig, qüestiona les xifres de la pandèmia que aporta la Generalitat. Bonig ha expressat que en el Partit Popular estçan preocupats per l'anunci del toc de queda, tenint en compte que la setmana passada, Ximo Puig va afirmar "que la pandèmia estava controlada".

En una entrevista en Radio Alicante, el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, també s'ha pronunciat sobre la possibilitat d'implantar un toc de queda. Dalmau pensa que a la Comunitat Valenciana li ha anat bé seguint les ordes dels experts i que són ells els que hauran d'avaluar si la mesura és adequada o no. En Twitter, el portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha valorat negativament les últimes xifres de contagis i ha fet una crida a la prudència, però no ha opinat sobre la possibilitat d'implantar un toc de queda.

A l'Ajuntament de València, els partits del pacte del Rialto (PSPV i Compromís) valoren positivament la mesura. L'alcalde Joan Ribó (Compromís), uns dels primers a pronunciar-se, va afirmar que, encara que no li agrade el terme "toc de queda" per les seues connotacions militars, es mostra favorable "si serveix per a contenir la pandèmia sense afectar l'economia". Per la seua banda, la vicealcaldessa Sandra Gómez (PSPV), ha opinat que, en aquesta situació, la salut està per damunt de tot, i ha afegit que “València no és Madrid, ací no hi ha cap Ayuso que es rebel·le contra qualsevol limitació que imposen les autoritats sanitàries”. Des de l'oposició, la portaveu del PP al consistori, María José Catalá, ha qüestionat la veracitat de les dades que aporta l'Ajuntament sobre la situació de la pandèmia. Català també ha volgut expressar la seua preocupació sobre el creixement. Fernando Giner (Ciutadans), ha defés que cal fer tot el possible" per a evitar el toc de queda.

L'alcalde de la segona ciutat més poblada de la Comunitat Valenciana també ha reaccionat a aquest anunci. Luis Barcala, primer edil d'Alacant, ha afirmat que en aquests moments "és absolutament imprescindible que se'ls done una informació exacta", tant de la situació epidemiològica a la ciutat com de per què s'està estudiant la possible implantació d'un toc de queda.

També et pot interessar

stats