Dia contra el Racisme: Moviment contra la Intolerància alerta d’un repunt de la xenofòbia per la Covid-19

El col·lectiu convida a enfrontar-se a l'estigmatització dels pacients i al racisme derivats de la crisi sanitària.

Un ciutadà xinés resident a França denuncia en un tuit els prejudicis cap a les persones xineses
Un ciutadà xinés resident a França denuncia en un tuit els prejudicis cap a les persones xineses / @ChengwangL

Moviment contra la Intolerància ha convidat a la població a "enfrontar-se a en derives xenòfobes i antisemites del coronavirus”, amb motiu del Dia contra el Racisme i la Intolerància que es commemora aquest dissabte.

El col·lectiu ha convocat la societat un any més el 21 de març a "donar un impuls a la lluita contra el racisme i la intolerància", aquesta vegada "marcats per la tragèdia i la brutal agressió del coronavirus", ha assenyalat en un comunicat.

Per a l'entitat, el Dia contra el Racisme convida a enfrontar-se a les "derives xenòfobes i antisemites del coronavirus, als supremacismes de tota mena, a l'estigmatització de malalts i persones majors i, sobretot, a qui per un motiu o un altre ataque la dignitat humana, que és universal i pertany a totes les persones".

"Conscients de la vulnerabilitat de la condició humana, hem de raonar i tindre consciència que junts podrem véncer tots els virus, siga el pandèmic, el del racisme o els de l'odi basats en la intolerància", ha subratllat.

"El problema hui és un virus que porta adossat febrícules d'inhumanitat i egoisme, amb una realitat polièdrica. Per a véncer la seua malignitat múltiple, hem de desplegar les millors armes que hem construït al llarg de la història de l'ésser humà. I les tenim", ha afegit.

El col·lectiu ha defensat que si tots els ciutadans actuen amb "responsabilitat, unitat i solidaritat", si valoren comportar-se "amb actitud de tolerància per a protegir la diversa condició de les persones" i si apliquen la Carta Universal dels Drets Humans, "llavors tindrem l'esperança de véncer tots els virus i enfortir la dignitat que pressuposa la nostra condició d'éssers humans". "Per solidaritat, queda't a casa i combat el racisme!”, conclou el comunicat.

L'Ajuntament de València commemora aquest dia, però cancel·la les activitats programades

Aquest dissabte, l'Ajuntament de València commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, encara que les jornadas 'Apuja el to contra el racisme', que hi havia previstes per a dilluns que ve han quedat cancel·lades.

Les jornades, que també s'havien programat els anys anteriors, consistien a dur a terme accions socioeducatives per a previndre el racisme i la xenofòbia, mitjançant la promoció de valors cívics de convivència i tolerància a través de xarrades, tallers de videocreació o concursos de cartelleria.

També et pot interessar

stats