El dia 27 de desembre comença la vacunació a la Comunitat Valenciana

El Consell assegura que està preparat per a posar en marxa un operatiu logístic sense precedents.

VÍDEO | El dia 27 de desembre comença la vacunació a la Comunitat Valenciana

El procés de vacunació està cada vegada més prop. El dia 27 de desembre començarà a tot Espanya. Les vacunes s'han elaborat a Bèlgica i arribaran ací en uns contenidors fets a posta a 70 graus negatius. Tot un procediment que comporta un operatiu logístic sense precedents al seu voltant.

El Ministeri de l’Interior ja ha dit que garantirà el repartiment proporcional de les vacunes, que s'emmagatzemaran en 50 llocs que no s'han fet públics. No se sap encara quantes dosis arribaran dels 120 milions que n'ha adquirit Espanya. Ni tampoc quantes d'aquestes dosis rebrem a la Comunitat Valenciana.

El Consell assegura que està preparat tant l’equip humà com el tècnic, malgrat que el sindicat d’infermeria encara té dubtes respecte al procés. El Ministeri de Sanitat, d’altra banda, coordinarà els centres d’atenció primària. Amb tot, serà un esforç conjunt monumental perquè, a més, ens hem de vacunar dues voltes, la segona dosi, al cap de 21 dies.

“En dos, tres, quatre mesos veurem la llum al final del túnel. Però això no vol dir que el dia 28 [de desembre] anem tots sense mascareta. Paciència”, ha remarcat la vicepresidenta Mónica Oltra en una compareixença. En qualsevol cas, el pròxim dia 27 es viurà una imatge per a la història.

També et pot interessar

stats