Deu treballadors contagiats i altres vint en quarantena per un brot en una empresa de Riba-roja de Túria

Els companys dels afectats denuncien que no s’estan adoptant prou mesures preventives per a evitar la propagació del virus.

Nau industrial, situada al polígon de Riba-roja de Túria, on es localitzen els deu contagis detectats al municipi
Nau industrial, situada al polígon de Riba-roja de Túria, on es localitzen els deu contagis detectats al municipi / À Punt NTC

Una empresa de Riba-roja de Túria, una subcontracta d’una companyia que es dedica a la producció de palets per a una cadena internacional de supermercats, registra un dels nous brots identificats aquest dijous per la Conselleria de Sanitat Universal. És el focus més nombrós, amb deu afectats, i manté una vintena de persones en quarantena.

Els companys dels treballadors afectats se senten desprotegits perquè, segons asseguren, no s’estan adoptant les mesures preventives per a evitar la propagació del virus a les instal·lacions on treballen. Prefereixen ocultar la seua identitat perquè no tenen representació sindical, però afirmen que tots entren per la mateixa porta, que comparteixen menjador i bany, i que no els fan cap prova, com la presa de temperatura, per a accedir a les instal·lacions.

Es tracta d’una empresa on es treballa les 24 hores al dia i la plantilla s’organitza per torns. Ara, amb uns companys diagnosticats de Covid-19 i uns altres en quarantena, els qui estan en actiu han denunciat a À Punt Notícies que es veuen obligats a allargar la jornada laboral per a cobrir els companys que no poden acudir a treballar.

À Punt ha contactat amb la direcció de l’empresa afectada per a conéixer la seua versió, però han declinat fer declaracions. Asseguren que demà divendres les faran.

L’alcalde llança un missatge tranquil·litzador

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, per la seua banda, ha llançat un missatge tranquil·litzador. Destaca que al municipi operen 800 empreses i 11.500 treballadors de tota l’àrea metropolitana de València, però des de la fi de l’estat d’alarma fins ara únicament s’han identificat tres nous casos.

“Riba-roja és un poble molt segur. La població ha d’estar tranquil·la, el brot està controlat i la conselleria té clara la traçabilitat del brot”, afegia.

També et pot interessar

stats