Deu interns continuen sense opció habitacional davant de l’imminent tancament del CIE Sapadors

La plataforma CIE No critica que la reclusió durant l’estat d’alarma “no té cap sentit des del punt de vista legal”.

Els interns han denunciat en un vídeo les condicions de vida dins del CIE de Sapadors

Els últims deu interns que queden al Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Sapadors, a València, eixiran previsiblement al llarg de la jornada d’aquest dilluns o dimarts com a tard, però encara no tenen un sostre garantit on poder passar la quarantena. “Allargar l’agonia no té cap sentit des del punt de vista legal”, critica Adrià Vives, portaveu de CIE No.

Des de la plataforma recorden que l’internament és una mesura cautelar per a dur a terme l’expulsió i que, en constatar que no es podia fer durant l’estat d’alarma, van demanar l’eixida immediata de totes les persones internes. En les últimes setmanes, a la majoria els han deixat en llibertat en arribar al màxim de 60 dies de retenció o perquè el jutjat ha dictat la fi del tancament. En cas de no tindre un domicili, com la major part dels migrants que arriben a costes espanyoles en pastera, el govern ha de garantir una opció habitacional per a poder passar el període de confinament. “Però el sistema d’acollida humanitària no dona l’abast, les places dels serveis socials estan plenes...”, apunta Vives.

La plataforma CIE No reconeix les dificultats que afronta l’administració a l’hora de gestionar la crisi sanitària, però insisteix que la situació dels interns és “desesperant”, ja que fa dies que es van prohibir les visites de familiars, d’ONG i assistents legals, i la connexió amb l’exterior és mínima. “Les persones més vulnerables han d’estar en el centre de l’atenció pública, com els migrants en situació administrativa irregular”, ha dit el portaveu de CIE No.

També et pot interessar

stats