Deu àrees sanitàries de la Comunitat Valenciana avancen a la fase 1 de la desescalada

Llista de municipis valencians que a partir de dilluns estaran en la fase 1.

Deu àrees sanitàries de la Comunitat Valenciana avancen a la fase 1 de la desescalada
Deu àrees sanitàries de la Comunitat Valenciana avancen a la fase 1 de la desescalada

A partir del pròxim dilluns 11 de maig, deu àrees sanitàries de la Comunitat Valenciana avançaran a la fase 1 de la desescalada: els departaments de Salut de Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, la Marina Baixa, Elda, Oriola i Torrevella. Concretament, més d’un milió i mig de persones, un 30% de la població valenciana, sí que passaran a la fase 1, mentre que quasi tres milions i mig, un 70%, es quedaran en la fase 0.

A més, segons ha informat la Conselleria de Sanitat, també entrarà en la fase 1 el Racó d’Ademús a causa de la publicació hui en el BOE d’una disposició única del reial decret que prorroga l'estat d'alarma, que estableix que "aquells municipis que constitueixen enclavaments rebran el tractament propi de la província que els circumda, sense que siga obstacle que aquesta pertanya a comunitat autònoma diferent de la d'aquells".

La mobilitat estarà permesa dins dels departaments de salut, atesa la desescalada asimètrica que presentarà la Comunitat Valenciana a partir de dilluns. A més, aquests territoris podran reiniciar l'obertura del xicotet comerç i de les terrasses de bars i restaurants amb un aforament màxim del 50%, així com l'obertura d'hotels i allotjaments turístics, entre altres.

Aquesta és la llista dels municipis, per departaments de salut, que ha rebut el vistiplau del Ministeri de Sanitat per a avançar de fase:

Departament de Salut de Vinaròs

Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Peníscola, el Forcall, Morella, Sant Mateu, Traiguera, Santa Magdalena de Polpís, Sorita, Mata, Portell de Morella, Cinctorres, Villores, Olocau del Rei, Todolella, Palanques, Vallibona, Herbers, Catí, Xert, la Salzadella, Cervera del Maestrat, Càlig, Canet lo Roig, la Pobla de Benifassà, la Jana, Rossell, Castell de Cabres, Sant Jordi i Sant Rafel del Riu.

Departament de Salut de Requena

Utiel, Requena, Aiora, Caudete de las Fuentes, Cofrents, Teresa de Cofrents, Zarra, Camporrobles, Venta del Moro, Villargordo del Cabriel, Fuenterrobles, Xarafull, Xalans, Setaigües, Cortes de Pallars, Xera, Sinarques i Benaixeve.

Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent

Xàtiva, Ontinyent, Albaida, l'Alcúdia de Crespins, Benigànim, Bocairent, Canals, Càrcer, Xella, Énguera, Llutxent, la Pobla Llarga, Moixent, Navarrés, l'Olleria, Vilanova de Castelló, la Llosa de Ranes, Agullent, Bèlgida, Bufali, Atzeneta d'Albaida, el Palomar, Benissoda, Carrícola, Montesa, Bellús, la Pobla del Duc, Alcàntera del Xúquer, Beneixida, Sumacàrcer, Cotes, Estubeny, Anna, Bolbait, Pinet, Quatretonda, Manuel, Rafelguaraf, l'Ènova, Vallada, la Font de la Figuera, Bicorb, Quesa, Montaverner, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Fontanar dels Alforins, Aielo de Malferit, Senyera, Sant Joanet, Llanera de Ranes, Barxeta, Cerdà, Torrella, Novetlè, Llocnou d'en Fenollet, Genovés, la Granja de la Costera, Vallés i Rotglà i Corberà.

Departament de Salut de Gandia

Oliva, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Bellreguard, Castelló de Rugat, Vilallonga, Daimús, l'Alqueria de la Comtessa, la Font d'en Carròs, Potries, Miramar, Almoines, Piles, Rafelcofer, Beniarjó, Palmera, Guardamar de la Safor, Montitxelvo, Otos, Salem, Benicolet, Aielo de Rugat, Terrateig, el Ràfol de Salem, Rugat, Beniatjar, Barx, el Real de Gandia, Benirredrà, Xeresa, Ador, Ròtova, Palma de Gandia, Llocnou de Sant Jeroni, Castellonet de la Conquesta, Alfauir, Almiserà, Simat de la Valldigna i Benifairó de la Valldigna.

Departament de Salut d'Alcoi

Alcoi, Ibi, Banyeres de Mariola, Benilloba, Castalla, Cocentaina, Muro d'Alcoi, Onil, Alcoleja, Gorga, Balones, Quatretondeta, Penàguila, Tollos, Benimassot, Fageca, Benifallim, Famorca, Benasau, Millena, Planes, Agres, Beniarrés, l'Orxa, Gaianes, Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Benillup, la Vall d'Alcalà, Benimarfull, Almudaina i Alcosser de Planes.

Departament de Salut de Dénia

Dénia, Calp, Xàbia, Benissa, Gata de Gorgos, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Teulada, el Verger, Xaló, Alcalalí, Senija, Llíber, Beniarbeig, Benidoleig, el Ràfol d'Almúnia, la Vall de Laguar, Sanet i els Negrals, Parcent, Castell de Castells, Murla, Benimeli, Benigembla, Sagra, Tormos, la Vall d'Ebo, la Vall de Gallinera, l'Atzúbia, el Poble Nou de Benitatxell, Teulada i els Poblets.

Departament de Salut de la Marina Baixa

La Vila Joiosa, Benidorm, la Nucia, l'Alfàs del Pi, Altea, Callosa d'en Sarrià, Finestrat, Polop, Tàrbena, Bolulla, Benifato, el Castell de Guadalest, Confrides, Benimantell, Beniardà, Orxeta, Sella i Relleu.

Departament de Salut d'Elda

Novelda, Villena, Biar, Monòver, Petrer, el Pinós, Saix, Beneixama, la Canyada, el Camp de Mirra, la Romana, l'Alguenya, Salines i Elda.

Departament de Salut d'Oriola

Oriola, Almoradí, Bigastre, Albatera, Callosa de Segura, Dolores, Sant Isidre, Daia Nova, Daia Vella, Algorfa, Benejússer, Xacarella, Redovà, Rafal, la Granja de Rocamora, Coix, Catral i Benferri.

Departament de Salut de Torrevella

Torrevella, Guardamar del Segura, Rojals, el Pilar de la Foradada, Sant Fulgenci, Benijòfer, Formentera del Segura, Sant Fulgenci i Los Montesinos.

Comarca del Racó d’Ademús

Ademús, Cases Altes, Cases Baixes, Castielfabib, la Pobla de Sant Miquel, Torrebaixa i Vallanca.

També et pot interessar

stats