Detingut un eurodiputat del partit d'Orbán per participar en una orgia a Brussel·les

En la festa sexual hi havia 24 homes més, alguns d’ells diplomàtics, dels quals no ha transcendit la identitat.

József Szájer duran un discurs en un acte de partit
József Szájer duran un discurs en un acte de partit / Bernadett Szabo (Reuters)

L'eurodiputat József Szájer, del partit ultraconservador Fidesz, del primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, ha confessat aquest dimarts que divendres passat va participar en una orgia en un bar de Brussel·les.

Segons ha afirmat el mateix Szájer en un comunicat aquest dimarts, estava present en una orgia que es va organitzar divendres passat en un bar de Brussel·les, i com que no duia la documentació va declarar que era membre del Parlament Europeu. “Segons la Policia, trobaren una pastilla d’èxtasi, però no es meua i no sé qui o com va ser col·locada”, ha afegit.

La versió de la Policia, en canvi, és que l'eurodiputat ultranacionalista va intentar fugir per un albelló quan va veure que les forces de l’orde entraven al bar, però no ho va aconseguir. Va ser en aquell moment quan va intentar fer valdre la seua immunitat parlamentària.

Els 25 homes que participaven en la festa sexual, en què també hi havia drogues i alcohol, foren detinguts per no respectar la normativa anticoronavirus, perquè a Bèlgica fa més d'un mes que impera el toc de queda nocturn, els contactes socials estan limitats, i els bars i restaurants estan tancats.

El cap de setmana, Szájer va dimitir sobtadament com a diputat europeu, abans que la notícia transcendira a la premsa, i hui ha demanat perdó a la seua família, a les amistats i als votants. "Lamente profundament haver violat les restriccions de la Covid. Va ser irresponsable per part meua. Estic disposat a assumir la multa que comporte", ha assegurat.

A més, ha reconegut que es tracta d’”un pas en fals estrictament personal”, i ha demanat que no s’estenga al seu país ni a la seua comunitat política, ja que ell n'és “l’únic responsable”.

Qui és József Szájer?

Polític conservador hongarés, membre fundador del partit Fidesz d’Orbán, József Szájer té 59 anys i està casat amb una jutgessa del Tribunal Constitucional d'Hongria, Tünde Handó, amb qui té una filla.

Després d'entrar en política en 1992 i haver ocupat el lloc de líder parlamentari del partit, entre altres, el polític i jurista va exercir com a eurodiputat des de 2004, sempre dins del grup del Partit Popular Europeu.

Durant aquest període, va ser també un dels redactors de la nova Constitució de 2011 que definia el matrimoni com la unió d'un home i d’una dona, fet que vetava el matrimoni homosexual.

Es dona la circumstància que el govern d'Hongria és un blanc habitual de les crítiques dels activistes LGTBI+ en considerar-lo un govern homòfob.

També et pot interessar

stats