Detingut a la pedania de la Torre (València) per violència masclista

S'ha gestionat un habitatge per a la víctima, ja que la falta d'allotjament va forçar-la a mantindre la convivència, a pesar dels mals tractes.

Detingut a la pedania de la Torre (València) per violència masclista
Detingut a la pedania de la Torre (València) per violència masclista

Les restriccions a la mobilitat per l’estat d’alarma no han interromput l’atenció a les víctimes de la violència masclista. La seua seguretat es considera un servei essencial i ha motivat l'activació de nous recursos, com un botó SOS en l’aplicació AlertCops, que connecta a l’instant el mòbil de la víctima amb les forces de seguretat. Cada dia ascendeixen noves denúncies i detencions. L’última, aquest dijous a la pedania de la Torre, on la Policia Local de València i la Guàrdia Civil han detingut un home a qui la parella acusa d’haver-la maltractada físicament i psicològicament durant els set mesos que convivien.

Segons va explicar als agents, a pesar de la situació de violència, va continuar a l’habitatge per la manca de recursos econòmics i treball. Els agents han denunciat l’home per un delicte de violència de gènere.

La víctima va contactar amb els agents a través del telèfon 092, i després un agent de la Policia Local va quedar amb la dona al carrer comunicant-se a través del WhatsApp. Una vegada assegurada la protecció en un lloc segur, una patrulla es va personar al domicili, per a detindre l’home, a qui han traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil de Paiporta (l’Horta).

Els policies locals, integrats en el grup Gamma, han dut a terme gestions amb el Centre Dona 24 hores de València per a concedir a la dona un recurs d'habitatge.

També et pot interessar

stats