Detecten coronavirus a les aigües residuals de totes les àrees de València

Les concentracions de restes genòmiques del coronavirus al clavegueram de la ciutat continua en augment des del 21 de juliol.

Estudi d'aigües residuals a València
Estudi d'aigües residuals a València / Ajuntament de València

L’anàlisi de les aigües residuals de la ciutat de València presenta una tendència d’augment del SARS-CoV-2 i ja afecta totes les àrees de la ciutat. Així es revela en les dades del sistema d’alerta precoç SARS GOAnalytics.

Les concentracions de restes genòmiques del coronavirus s’ha analitzat amb tres mostres setmanals des del mes de maig en els 24 sectors de la ciutat de València. Aquest estudi constata que la concentració de restes de coronavirus al clavegueram de la ciutat augmenta notablement a partir del 21 de juliol amb una tendència de creixement.

Tanmateix, les veus expertes adverteixen que les concentracions elevades no impliquen necessàriament que hi haja més infectats, encara que sí que creuen que la probabilitat s’incrementa.

Aquest document diferencia tres etapes des que es van iniciar les mostres. D’aquesta manera, durant la fase de la desescalada, fins al 9 de juny, el nombre de sectors afectats va disminuint. Després comença la fase “d’inici de rebrot”, del 10 de juny al 17 de juliol, on s’incrementa el nombre de sectors afectats. Finalment, la “fase de consolidació del rebrot”, a partir del 20 de juliol, registra un salt quantitatiu que es manté fins a l’actualitat. De fet, molts dies la totalitat dels sectors es veu afectada.

També et pot interessar

stats