Detectats dos casos de la soca britànica del coronavirus a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha confirmat que s’han detectat a l’Hospital General d’Elx.

Un sanitari fent un test de coronavirus
Un sanitari fent un test de coronavirus / Mariscal (EFE)

La nova soca britànica del coronavirus ha arribat a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimarts que a l’Hospital General d’Elx s’han detectat dos casos de pacients portadors d’aquesta nova variant del coronavirus. Són els primers casos de la nova soca britànica detectats a la Comunitat Valenciana.

Després de seqüenciar genèticament les mostres de dos malalts de Covid amb sospita que foren portadors d’aquesta variant del coronavirus, s’ha confirmat que, efectivament, corresponen a la nova soca britànica. La Comunitat Valenciana se suma, així, a altres autonomies que ja han detectat casos d’aquesta nova variant suposadament més contagiosa.

Al Regne Unit l’aparició de la nova soca està causant màxims històrics. El govern britànic, així, ha notificat aquest dilluns 41.385 casos diaris de coronavirus, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia.

La nova soca britànica a Espanya

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, va comunicar dilluns que hi havia 9 casos confirmats de la nova soca britànica a Espanya i n’estaven investigant més. Simón també va detallar que la informació que tenen “indica que la major part dels casos detectats inicià símptomes als quatre o cinc dies d’arribar”.

Quant a la possible transmissió d’aquesta nova soca, Simón va dir que “l’evolució de l’epidèmia no deixa tan clar que la transmissibilitat siga diferent”, unes paraules a què també va donar suport la setmana passada el ministre de Sanitat, Salvador Illa, quan expressà que “no hi ha evidència científica incontestable” que la nova soca del coronavirus detectada al Regne Unit tinga una “major transmissibilitat”.

D’altra banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va recordar el dimecres passat que, segons la informació disponible, aquesta nova soca britànica del coronavirus “no invalida les vacunes”. També va demanar “prudència” davant de les “sorpreses” que pot “continuar donant” la Covid-19.

També et pot interessar

stats