Detectat un brot amb 116 contagis a la residència de majors Savia de Llíria

L’alcalde de la localitat, Manolo Civera, ha explicat que la situació "està sota control".

Personal amb equips de protecció a l'interior de la residència Savia de Llíria aquest divendres
Personal amb equips de protecció a l'interior de la residència Savia de Llíria aquest divendres / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha detectat un brot amb 116 contagis per coronavirus a la residència d’ancians Savia de Llíria, després de fer un cribratge massiu a tots els interns i treballadors del centre.

L’Ajuntament de Llíria ha informat que en aquests moments hi ha cinc persones hospitalitzades, però cap en estat greu, i que la majoria de les persones contagiades tenen símptomes lleus.

Per la seua banda, l’alcalde de la localitat, Manolo Civera, ha traslladat un missatge de tranquil·litat i ha expressat que la situació "està sota control i que no hi ha cap motiu d'alarma per a la població". Així mateix, ha explicat que l'Ajuntament ha posat a disposició de la Generalitat, de la residència i dels familiars de les persones internes "tota l'ajuda i els recursos municipals necessaris per a afrontar amb les majors garanties aquest brot".

La residència de Llíria és un dels 13 centres de persones majors sota vigilància activa de control sanitari a la Comunitat Valenciana: cinc a les comarques del sud i huit a les del centre.

En l'últim balanç, Sanitat Universal ha notificat un total de 142 nous contagis per Covid-19 en residents i cinc en treballadors d’aquests centres. A més, en aquests moments hi ha algun cas positiu en 75 residències, una dada que dista molt dels 27 centres amb algun contagi el 13 d’octubre, fa un mes.

Amb l’increment dels contagis al territori valencià en l’últim mes, també ha crescut el nombre de positius a les residències. Fa un mes es notificaven una mitjana de huit casos diaris als centres, una xifra que s’ha disparat fins als 74 contagis diaris aquesta setmana.

També et pot interessar

stats