Detectat almenys un cas de la nova variant del coronavirus a Gibraltar

Aquesta nova soca del coronavirus pot accelerar fins a un 70% la transmissió.

Diverses persones caminen per Gibraltar
Diverses persones caminen per Gibraltar / A. Carrasco Ragel (EFE)

Almenys un cas de la nova variant del coronavirus, suposadament més contagiosa, s'ha detectat a Gibraltar, segons ha confirmat aquest dilluns el govern del Regne Unit. “S’han detectat casos a Gibraltar, Dinamarca i Austràlia”, ha informat, concretament, un portaveu de Downing Street, el despatx oficial del primer ministre britànic, Boris Johnson.

Aquesta situació ha fet que molts països hagen suspés els vols amb el Regne Unit per a tractar de contenir l’expansió d’una soca del virus que pot accelerar fins a un 70% la transmissió. Entre ells també es troba Espanya. Així, la secretaria d’Estat de Comunicació ha comunicat aquest dilluns que suspenen els vols d’entrada procedents del Regne Unit a partir de demà excepte per a ciutadans espanyols o residents.

També s’ha afegit que la decisió es pren de forma consensuada amb Portugal, i suposarà un suport dels controls en el pas fronterer de Gibraltar.

La nova soca podria haver arribat a Gibraltar el novembre

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha informat aquest dilluns que un pacient podria haver manifestat el passat mes de novembre la nova soca del coronavirus que s’ha estés ara al Regne Unit. Malgrat això, ha emfatitzat, no es pot assegurar si ara es troba o no a Gibraltar.

En una intervenció davant el Parlament per a comunicar les noves restriccions a la mobilitat a Gibraltar a causa d’un increment dels casos, Picardo també ha apuntat que la vella i la nova soca s’han trobat amb un aliat: la irresponsabilitat de les persones que no compleixen les mesures. En cinc dies, els casos positius de Gibraltar han passat de 71 a 202.

Per a tractar de frenar els contagis, Gibraltar tancarà col·legis i restaurants fins a l’11 i imposarà, d’una banda, l’ús de les mascaretes en tot l’espai públic i, d’altra, el teletreball. Això sí, continuarà mantenint els enllaços aeris amb el Regne Unit “de forma segura”. Per a garantir-ho, requerirà tests negatius de Covid-19 a les persones que arriben a l’aeroport i mantindrà l’opció de fer-los un test ràpid a la seua arribada.

També et pot interessar

stats