Aquest contingut ja no està disponible per veure.

La detecció precoç i massiva, clau per a evitar una segona onada de contagis

7 min.

L’alta comissionada de la Generalitat per a la Covid-19, Nuria Oliver, ha destacat a l’informatiu del migdia d’À Punt que una vegada s’ha arribat al pic de contagis i s’inicia el descens, s’entra “en una fase de control”, en què per a evitar tindre una segona onada és vital “la detecció precoç i massiva de les persones infectades”.

Per a aconseguir aquest objectiu, l’enginyera alacantina, que forma part d’un grup estatal que estudia l’efectivitat de les mesures de contenció amb l’anàlisi de dades, assenyala que cal “comptar amb les infraestructures adequades” per a realitzar els tests de manera massiva i disposar de les instal·lacions “per a posar en quarantena les persones contagiades i els seus contactes si fora necessari”.

D’altra banda, aquesta experta en intel·ligència artificial ha ressaltat l’èxit de l’enquesta de la Generalitat en internet que van respondre prop de 147.000 persones en 44 hores. Una dada significativa, ha dit, és que el 75% de les persones que hi van participar i van dir haver donat positiu, sabia qui era la persona que els havia contagiat. Per tant, segons assenyala, l’enquesta demostra que “els patrons de contagi formen part del cercle pròxim de les persones”.

Aquesta enquesta, que es repetirà cada setmana i en la qual també ha ressaltat el grau de solidaritat ciutadana, ja que un 44% dels espanyols va dir estar en disposició a aguantar un mes més de confinament, i un 29% a aguantar entre tres i sis mesos.

Anàlisi de dades per a ajudar el Consell a prendre decisions

Anàlisi de dades per a ajudar el Consell a prendre decisions

Nuria Oliver ha avançat que continuaran analitzant dades per a ajudar la Generalitat en la presa de decisions i en aquest sentit ha assenyalat que estan preparant una app per a l’autodiagnòstic i la planificació de tests, entre altres aspectes.

Davant dels dubtes que el rastreig de mòbils genera, perquè pot suposar la violació de drets fonamentals, ha indicat que hi ha solucions tecnològiques per a detectar els contactes sense violar la privacitat de les persones.

Contingut no disponible
stats