Les despeses de la tornada a classe augmenten per la Covid-19

Segons l'Avacu, les famílies valencianes gastaran entre 500 i 1.900 euros per alumne.

La tornada a les aules comporta noves mesures per a evitar la propagació del virus
La tornada a les aules comporta noves mesures per a evitar la propagació del virus / Europa Press

La pandèmia ha generat una situació d'incertesa de cara a l'inici del nou curs escolar. No només per les noves mesures i la incertesa sobre fins a quan s'estendran, sinó també per les despeses que han d’afrontar. Enguany al pressupost en llibres, roba i material escolar, s'afegeixen les despeses en mascaretes, gel hidroalcohòlic i productes de desinfecció del material.

Des de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) apunten que enguany les famílies valencianes gastaran entre 500 i 1.900 euros per alumne, depenent del grau d'escolarització o del tipus de centre, públic, concertat o privat.

Segons una enquesta realitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a famílies amb fills i filles entre 3 i 18 anys, les despeses anuals típiques de la tornada a l'aula –uniformes, llibres de text, material escolar o excursions– varien segons el tipus de centre. De mitjana aquestes despeses representaran al voltant de 348 euros en l'educació pública, 539 euros en la concertada i 637 euros si s'opta per l'educació privada. Dins d'aquestes despeses inicials, la partida més elevada correspon als llibres de text, que oscil·la entre 159 euros de mitjana en centres públics, 217 euros en concertats i 236 euros en els privats.

Despeses addicionals per la Covid-19

El president d'Avacu, Fernando Móner, ha explicat a À Punt que el coronavirus ha canviat totalment la tornada a escola i que això comporta una incertesa. De manera que les famílies no saben si invertir el pressupost en roba o augmentar la connexió a internet al domicili i comprar nous aparells electrònics per si tornen les classes en línia. Més encara, s'haurà d'ampliar la connexió d'internet si pares i mares teletreballen, de manera que augmenta el nombre de persones connectades al mateix temps.

Móner també assenyala que alguns col·legis privats i concertats plantegen cobrar una quota addicional per les despeses ocasionades per les mesures de seguretat de la Covid, com ara la compra de gels hidroalcohòlics, o habilitar altres espais del centre per a treballar amb grups reduïts d'alumnes.

També et pot interessar

stats